Pui cu bame si vin alb

Pentru pui cu bame si vin alb spalati foarte bine bamele, apoi opariti-le cu bors sau cu 1 l de apa clocotita in care ati pus 3 linguri de otet.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2kg de bame
  • o ceapa
  • 50 g de unt
  • 5-6 rosii
  • 3 linguri de vin alb
  • patrunjel verde
  • sare
  • 1 pui mare
  • ulei
  • bors sau otet

Mod de preparare

Pentru pui cu bame si vin alb spalati foarte bine bamele, apoi opariti-le cu bors sau cu 1 l de apa clocotita in care ati pus 3 linguri de otet. Lasati-le 10-15 minute, apoi limpeziti-le cu multa apa rece. Taiati carnea de pui in bucati potrivite, puneti-o in cratita cu ulei, acoperiti si lasati pe foc mic pana se rumeneste frumos. Puneti atita apa cit sa acopere carnea si lasati vasul sa fiarba la foc domol. Cand carnea este aproape fiarta, puneti bamele, patrunjel, sare, rosiile taiate, vinul si continuati fierberea la cuptor pana cand sosul scade potrivit.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc