Pui cu conopida si legume asortate

Pentru pui cu conopida carnea se trece prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa si morcovii se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de pui - 700 g
  • ulei - 100 ml
  • conopida - 1
  • 3 kg
  • ceapa - 100 g
  • faina - 25 g
  • morcovi - 100 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • pasta de tomate - 25 g
  • rosii proaspete/conserva - 200 g/100 g
  • 1 cub MAGGI de gaina
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru pui cu conopida carnea se trece prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa si morcovii se curata, se spala si se taie marunt. Conopida se curata, se spala, se desface bucati, se tine in apa rece cu sare si apoi se opareste. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza in 25 ml apa. Bucatile de pui si ceapa se inabusa in 50 ml ulei si 75 ml apa. Separat, se inabusa morcovii in 50 ml ulei si 75 ml apa, se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate, cubul MAGGI, 500 ml apa fiarta si sare dupa gust; se continua fierberea 15 minute. Sosul se paseaza peste carnea de pui, se adauga conopida si rosii; se continua fierberea inca 10 minute.

Puiul cu conopida se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori