Pui cu fasole verde

Se curata fasolea si se spala in apa rece. Se pune la fiert cu o ceasca de apa care clocoteste. Se acopera oala si se lasa sa fiarba la foc mic o jum

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui
  • 1 kg fasole verde
  • sare
  • verdeata tocata
  • 1 ceapa
  • 1 ceasca de ulei
  • 2 rosii decojite

Mod de preparare

Se curata fasolea si se spala in apa rece. Se pune la fiert cu o ceasca de apa care clocoteste. Se acopera oala si se lasa sa fiarba la foc mic o jumatate de ora. In timpul fierberii fasolea lasa multa apa. Separat se pregateste puiul care se curata, se parleste pe flacara mare cateva minute, apoi se spala in apa rece. Se goleste de maruntaie si de intestine, se spala in mai multe ape reci si se taie bucati. Bucatile de carne se prajesc in ulei si se scot pe o farfurie. Maruntaiele se pot pregati separat sau impreuna cu restul puiului. Cand fasolea s-a inmuiat, se adauga bucatile de pui, se sareaza mancarea si se fierbe in continuare inca o jumatate de ora. Se adauga rosiile taiate felii subtiri si verdeata multa tocata marunt, se mai fierbe un sfert de ora la foc mic, apoi se ia oala de pe foc. Dupa gust, in mancare se poate pune la fiert si o ceapa, care se scoate cand mancarea este gata sau se pastreaza in mancare daca s-a pus la fiert tocata marunt. Carnea se pune peste fasole impreuna cu uleiul in care s-a prajit.

Pofta buna!

Alte retete culinare:

Fasole verde scazuta

Fasole cu costita afumata

Chiftelute

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci