Se spala pieptul de pui sub un jet de apa rece si se sterge cu un prosop curat. Se taie fasii de grosimea unui deget si apoi se condimenteaza cu tawoo
Se spala pieptul de pui sub un jet de apa rece si se sterge cu un prosop curat. Se taie fasii de grosimea unui deget si apoi se condimenteaza cu tawook, oregano, curcuma, curry, vegeta, putin sos de soia daca este din acela chinezesc foarte sarat sau mai mult daca este dulceag si orice condimente pentru pui mai doriti. Eu pun si putin ulei peste si apoi le framant sa intre bine condimentele. Le-am lasat la frigider de pe-o zi pe alta si apoi am curatat si spalat legumele, am taiat morcovul si telina rondele subtiri, ardeiul bucati potrivite si 2-3 felii subtiri de ghimbir proaspat. Am incins un wok, am pus nite ulei si cand s-a incins uleiul am calit fasiile de pui. Le-am scos si am pus mai departe la calit pe rand: morcovul, telina si ardeiul. Se pune carnea peste legume, se mai adauga sos de soia, ghimbirul si se mai caleste un minut.Orezul se pune in supa in momentul cand incepe sa fiarba. Se adauga 1 firicel de sofran, putin cardamom si sare sau vegeta dupa gust. Se amesteca de doua ori in el, se acopera cu folie de aluminiu si se strange etans la gura dupa care se acopera cu un capac. Se lasa pe foc foarte mic 15 minute dupa care se stinge focul, se ia capacul si se mai lasa doar folia pentru inca 10 minute cand se va indeparta.
Se serveste orezul impreuna cu puiul.
Alte retete recomandate:
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponePentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vaniliePasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Gulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Un dulce delicios si usor de preparat.
Tiramisu reţetă originala, cu friscaAbia asteptam sa se faca zeama de varza sa fac o ciorba de porc cu zeama de varza, deoarece este preferata mea.
Ciorba de porc in zeama de varzaReteta de drob de miel. Drob traditional de miel reteta simpla pas cu pas. Reteta de drob de miel cu prapure si oua fierte....
Drob de miel
Comentarii