Puiul cu smantana si piper dulce este o mancare delicioasa. Multa lume nu stie ce-i smantana dulce si la ce-i buna ea. Ei bine, smantana dulce e smantana nefermentata si, prin urmare, dulce, nu acra cum e cea cu care suntem obisnuiti.
Multa lume nu stie ce-i smantana dulce si la ce-i buna ea. Ei bine, smantana dulce e smantana nefermentata si, prin urmare, dulce, nu acra cum e cea cu care suntem obisnuiti cu totii de mici. Nu-i dulce ca mierea, doar ca nu e acra. Poate fi mai grasa sau mai slaba si se gaseste de ceva vreme in magazinele de la noi, mai des in cele mari, mai rar in cele de cartier. E buna la sosuri, tocanite, mai rar in ciorbe pentru ca nu acreste, la frisca si in multe deserturi.
In reteta aceasta joaca un rol important, practic ea face sosul din jurul puiului iar transferul de arome dintre ingrediente e mijlocit tot de ea. Piperul verde e un alt ingredient important. E piper-piper, recoltat cand inca e verde. E aromat tare, dar n-are asprimea celui copt. Se pastreaza intr-o saramura usoara pentru ca nu rezista mai mult de doua-trei zile dupa recoltare. Il gasiti in sosuri pe langa muschiul de vita si, in cazul de fata, langa pieptul de pui.
Ca sa ajungeti de la poveste la mincare e destul sa aveti pe langa voi o bucata de piept de pui, o ceapa mica, o cana de smantana dulce, doua linguri de piper verde sti o lingurita de ulei. Trebuie sa taiati puiul in bucati mari si sa-l puneti la rumenit impreuna cu ceapa taiata si ea in bucati mari. Dupa un minut-doua, cand ceapa si carnea isi vor fi schimbat deja culoarea, turnati o cana de apa peste ele si dati focul in jos. Lasati sa fiarba asa zece minute apoi turnati smantana dulce si adaugati repede boabele de piper. Nu-i rau sa puneti si putina sare. Pe foc si mai mic, lasati sa scada usor inca zece minute. Presarati patrunjel tocat ori rupt abia la urma, cand mancarea e deja in farfurie. Luati o felie de paine HapiHap si ungeti-o in sosul format.
Puiul cu smantana si piper verde se serveste ca atare, cald.
Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaNu a fost un tort prea insiropat, cum se mai intampla de obicei sa fac, iar dulcele de la ciocolata s-a combinat perfect cu...
Tort cu ciocolata si zmeuraPentru ciulama de ciuperci ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. In cazul folosirii...
Ciulama cu ciuperciCiulama de ciuperci si usturoi este o mancare de post sanatoasa si delicioasa. Se curata ceapa si se spala apoi se toaca...
Ciulama de ciuperci si usturoi de postHribi cu usturoi este o ciulama de ciuperci delicioasa. 1 kg hribi curatati si bine spalati se taie fidelute, se pun la calit...
Hribi cu usturoiPentru ciulamaua delicioasa de ciuperci se pregatesc ciupercile la fel ca mai sus si se fierb in apa cu putina sare. Se...
Ciulama delicioasa de ciuperciSalata de oua cu ciuperci si sos de iaurt este delicioasa si sanatoasa! Este o reteta de salata rece care se prepara usor.
Salata de oua cu ciuperci si sos de iaurtIncearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara...
Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasaBriosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...
Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Comentarii