Pui cu vinete si lamaie

Pentru pui cu vinete si lamaie taiati puiul in bucati, spalati-le, zvintati-le foarte bine si frigeti-le in tigaie in amestecul de unt si ulei.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui de 1 kg
  • 50 g de unt
  • 3-4 linguri de ulei
  • 1 ceapa
  • 1 lamaie
  • sare
  • piper
  • 350-400 g de vinete
  • conservate in congelator

Mod de preparare

Pentru pui cu vinete si lamaie taiati puiul in bucati, spalati-le, zvintati-le foarte bine si frigeti-le in tigaie in amestecul de unt si ulei. Adaugati ceapa tocata si 2 catei de usturoi. Cand carnea s-a aurit, puneti sare, piper si adaugati 200 ml de apa. Lasati sa fiarba acoperit, pe foc mic, adaugind din timp in timp cita putina apa calda, pe masura ce aceasta se evapora. Cand carnea este gata, scoateti-o din sos, adaugati piureul de vinete, decongelat, puneti sare, piper si zeama de lamaie dupa gust.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc