Preincalziti cuptorul si o tava pentru copt de marime adecvata la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Spalati puiul atat la exterior, cat si in interi
Preincalziti cuptorul si o tava pentru copt de marime adecvata la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Spalati puiul atat la exterior, cat si in interior, si uscati-l cu ajutorul unui servet de hartie. Cu degetele, desprindeti partial pielea de pe pieptul puiului. Este important sa nu sfasiati pielea. Cu un aparat pentru decojit, indepartati si tocati in bucati coaja galbena si aromata a lamaii, lasand deoparte continutul. Apoi rupeti feliile de prosciutto in bucati si puneti-le intr-un castron impreuna cu bucatile de coaja de lamaie, usturoiul si cimbrul. Condimentati, apoi amestecati bine cu untul moale. Introduceti o parte din aceasta compozitie in spatiul creat intre carne si piele — iar cu ce ramane frecati bine toata suprafata pasarii, inclusiv interiorul. Carnea va deveni extrem de aromata! Apoi, crestati carnea in zona copanelor, astfel incat sa-i permiteti caldurii sa penetreze mai bine,
pentru a da un gust si mai grozav. Taiati lamaia decojita in jumatate si impingeti-o in interiorul puiului. Apoi asezati puiul intr-o tava pentru copt bine incinsa si coaceti-l vreme de 25 de minute in cuptorul preincalzit.
In timp ce se face puiul, fierbeti cartofii pe jumatate (timp de 10 minute) in apa sarata, apoi scurgeti-i. Taiati telina in bucati neregulate, cam de aceeasi marime cu cartofii. Scoateti puiul din cuptor, moment in care untul trebuie sa se fi topit deja si sa fi ajuns pe fundul tavii, aromand
puiul si asteptand sa inmiresmeze cartofii si telina. De obicei, eu introduc o furculita in cavitatea puiului si il ridic din tava pentru 20 de secunde, timp in care pun legumele in tava si le amestec bine, acoperindu-le cu sosul de unt. Asezati puiul inapoi, peste legume, si gatiti totul inca 45 de minute. Apoi lasati-l 10 minute la racit. Dupa ce veti scoate carnea, cartofii si telina, veti putea pregati un sos usor punand tava pe aragaz, impreuna cu ceva vin si niste supa de baza, fierbandu-le putin la foc mic si lasand sa cada in sos si resturile gustoase razuite de pe marginea tavii.
Se serveste cald.
Alte retete recomandate:
Tocanita de pui cu ceapa
Pulpe de pui la cuptor
Ciulama de ciuperci
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaFie preparata cu fasole uscata, fie cu fasole pastai, atat eu cat si familia mea efectiv adoram ciorba de fasole. Cu ceapa...
Ciorba de fasole boabe uscateDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii