Pui inabusit cu migdale si seminte de pin

Mai intai se face picada, punand migdalele, semintele de pin, patrunjelul, usturoiul si sofranul in blender, unde le-am procesat pana au devenit cam c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Pui inabusit cu migdale si seminte de pin

Ingrediente

  • Pentru picada:
  • 2 linguri migdale tocate
  • 2 linguri seminte de pin tocate (se pot inlocui cu nuci)
  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat
  • 3 catei de usturoi rasi
  • cateva fire de sofran
  • zdrobite
  • 1 ou fiert tare
  • Pentru pui si sos:
  • 800 g piept de pui
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa medie tocata
  • 100 gr sherry sec (se poate inlocui cu vin alb sec)
  • 300 ml supa de pui
  • o conserva de 150 gr de rosii taiate
  • o frunza de dafin
  • un varf de cutit de scortisoara

Mod de preparare

Mai intai se face picada, punand migdalele, semintele de pin, patrunjelul, usturoiul si sofranul in blender, unde le-am procesat pana au devenit cam ca o pasta. Se pun deoparte intr-un castronel. Intre timp se pune la incins intr-o cratita cu fundul gros 2 linguri de ulei de masline. Bucatile de piept de pui, spalate si uscate se condimenteaza cu sare si piper. Se pun in uleiul incins sa se aureasca pe ambele parti, apoi se scot pe o farfurie. Daca folositi puple si/sau ciocanele de pui, inlaturati pielea.

Se adauga in cratita ulei de masline, apoi se pune ceapa tocata si putina sare . Se lasa cam 5 minute dupa care se toarna peste sherry-ul. Se amesteca, dupa care se adauga supa de pui, rosiile, frunza de dafin si scortisoara. Se lasa sa de a in clocot. Atunci se adauga puiul impreuna cu toata zeama pe care a lasat-o. Se acopera cratita, se pune pe foc mic si se lasa la fiert pana ce puiul a fost patruns complet. Apoi se scoate din nou puiul pe farfurie si se acopreta cu o folie de aluminiu pana se termina sosul. Dupa ce a mai fiert sosul circa 3 miunte se amesteca in el picada si se mai lasa pe foc mic inca aproximativ 2 minute, pana s-a ingrosat.
Se scoate frunza de dafin, se toarna sosul peste pui si se serveste.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Prajitura simpla cu nuci si mere
1
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
2
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Piept de gasca cu sos Cassis
3
Mancaruri cu carne

Piept de gasca cu sos Cassis

se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....

Piept de gasca cu sos Cassis
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita