Aceasta reteta de pui la cuptor este deosebita, fiin potrivita pentru orice ocazie speciala. Nu este deloc greu de realizat, iar sosul cu care se serveste este senzational.
Cuptorul se preincalzeste la 190 C. Puiul se aseaza intr-o tava potrivita pentru cuptor, se maseaza bine peste tot cu sare si piper, se pune pe aragaz impreuna cu untul si putin ulei de masline si se prajeste pe toate partile pana are o culoare aurie uniforma. Tava se da la o parte, puiul se aseaza pe o farfurie, iar untul si uleiul ramase in tigaie se scurg. Partea lipicioasa de pe fundul taigaii nu trebuie curatata, ea va da o aroma caramelizata mai tarziu.
Puiul se aseaza din nou in tigaie cu restul ingredientelor, cateii de usturoi nu trebuie curatati de coaja doar se zdrobesc cu lama cutitului. Se pune la cuptor pentru jumatate de ora, puiul stropindu-se cu lichidul din tava ocazional. Zeama de lamaie impreuna cu laptele vor forma un sos extraordinar.
Pune puiul pe un platou impreuna cu cativa cartofi rumeniti si jumatatile de lamaie de la care ai stors zeama prajite putin pe gratar pentru decor si aroma.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de post"Delicii de Paste"-Salam de biscuiţi, reţetă adaptata
Salam de biscuiţi, reţetă adaptataOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii