Pui taranesc

Se curata legumele si se toaca marunt. Se pune intr-o cratita putin ulei la incins si se calesc in el ceapa cu morcovul. Intre timp se toaca si ardeiu

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Pui taranesc

Ingrediente

  • Avem nevoie de carne de pui - eu am folosit pulpe de pui - ardei
  • rosii
  • ceapa
  • usturoi
  • mirodenii (sare
  • piper
  • boia
  • foi de dafin)
  • putin ulei
  • si apa. Si niste patrunjel tocat fin- dar eu nu am pus ca am uitat sa cumpar

Mod de preparare

Se curata legumele si se toaca marunt.

Se pune intr-o cratita putin ulei la incins si se calesc in el ceapa cu morcovul.

Intre timp se toaca si ardeiul in bucatele potrivite.

Ardeiul se pune si el peste ceapa si morcovul aproape caliti.

Se amesteca in cratita:

Apoi se pun deasupra legumelor bucatile de carne de pui:

Se potriveste de sare, se pune piper si musai si paprika (boia de ardei- dulce am pus eu-)

Se completeaza cu apa pana se acopera toata carnea:ntre timp se decojesc rosiile si se toaca in cubulete si apoi se pun peste carne.

Se spumeaza carnea si adaugam 3 foi de dafin.

Se da cratita la cuptor, pana scade lichidul. Pana nu se incalzeste prea tare in bucatarie se pregateste si ustoroiul. Mie imi place sa il toc finut cu cutitul, dar se poate folosi si presa de usturoi.Cand e aproape gata, se pune usturoiul peste pui.

Noi am mancat puiul cu piure de cartofi, dar merge foarte bine cu mamaliguta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci