Pui Tikka Masala

Pui Tikka Masala este un fel de mancare indiana. Secretul acestei retete cu pui este sosul de rosii si condimentele folosite.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Pui Tikka Masala

Ingrediente

  • 8 pulpe superioare de pui
  • sucul de la o lamaie
  • 1 lingurita boia iute
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 1 lingurita boabe coriandru
  • 1 lingurita otet balsamic alb
  • 1 lingurita curry
  • 400 g rosii tocate
  • cu usturoi
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 cubulet zahar brun
  • 1 ceapa
  • 4-5 catei usturoi
  • ghimbir
  • 1 ardei iute
  • 1 mana frunze patrunjel verde
  • 125 g iaurt
  • sare

Mod de preparare

Pui Tikka Masala este un fel de mancare indiana. Secretul acestei retete cu pui este sosul de rosii si condimentele folosite.
Indepartam pielita de pe pulpe, le spalam si le stergem bine cu un servet absorbant. Punem pulpele intr-un bol mai mare si le amestecam bine cu zeama de lamaie, sare si cele doua feluri de boia.
Dam putin 10 minute pulpele la rece.


Intr-o tigaita mica prajim semintele de chimen si boabele de coriandru, fara ulei, apoi le dam deoparte sa se raceasca.Cand sunt reci le pisam si le impartim in doua.
Curatam ceapa, usturoiul, ghimbirul (eu nu am avut numai uscat praf) si ardeiul iute de seminte si vinisoare, apoi le tocam marunt si le dam in blender dupa ce am adaugat si sosul de marinada lasat de pulpe.


Intr-un bol mare punem iaurtul, curry, jumatate din semintele de chimen si coriandru si amestecam cu mixtura facuta in blender. Punem pulpele in ea si lasam la rece macar 2 ore.
Punem intr-o tigaie antiaderenta de ceramica pulpele pentru 5 minute pe o parte si alte 5 pe cealalta , sa se prajeasca putin.
Intre timp punem in blender rosiile tocate, pasta de rosii, otetul balsamic( dac nu aveti ,este bun si otetul alb), ghimbir, patrunjelul verde, zaharul si cealalta jumatate de seminte de chimen si coriandru ramasa. Amestecam bine pana se omogenizeaza.


Scoatem pulpele din tigaia antiaderenta, adaugam sosul format din rosii, apoi pe cel cu iaurt, asezonam daca este cazul si lasam sa dea cateva clocote.Punem pulpele in sosul format si lasam sa fiarba 10-15 minute.
Veti fi incantate de bunatatea gustului obtinut...
Pulpele se pot servi alaturi de sosul format sau in combinatie cu alta garnitura.


Pui Tikka Masala se serveste cu dovlecei si rosii gratinate si a iesit o minunatie.
Pentru servire mi-ar prinde bine un set 9 piese pentru servirea sosurilor de la Kitchen Shop.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc