Pui Tikka Masala este un fel de mancare indiana. Secretul acestei retete cu pui este sosul de rosii si condimentele folosite.
Pui Tikka Masala este un fel de mancare indiana. Secretul acestei retete cu pui este sosul de rosii si condimentele folosite.
Indepartam pielita de pe pulpe, le spalam si le stergem bine cu un servet absorbant. Punem pulpele intr-un bol mai mare si le amestecam bine cu zeama de lamaie, sare si cele doua feluri de boia.
Dam putin 10 minute pulpele la rece.
Intr-o tigaita mica prajim semintele de chimen si boabele de coriandru, fara ulei, apoi le dam deoparte sa se raceasca.Cand sunt reci le pisam si le impartim in doua.
Curatam ceapa, usturoiul, ghimbirul (eu nu am avut numai uscat praf) si ardeiul iute de seminte si vinisoare, apoi le tocam marunt si le dam in blender dupa ce am adaugat si sosul de marinada lasat de pulpe.
Intr-un bol mare punem iaurtul, curry, jumatate din semintele de chimen si coriandru si amestecam cu mixtura facuta in blender. Punem pulpele in ea si lasam la rece macar 2 ore.
Punem intr-o tigaie antiaderenta de ceramica pulpele pentru 5 minute pe o parte si alte 5 pe cealalta , sa se prajeasca putin.
Intre timp punem in blender rosiile tocate, pasta de rosii, otetul balsamic( dac nu aveti ,este bun si otetul alb), ghimbir, patrunjelul verde, zaharul si cealalta jumatate de seminte de chimen si coriandru ramasa. Amestecam bine pana se omogenizeaza.
Scoatem pulpele din tigaia antiaderenta, adaugam sosul format din rosii, apoi pe cel cu iaurt, asezonam daca este cazul si lasam sa dea cateva clocote.Punem pulpele in sosul format si lasam sa fiarba 10-15 minute.
Veti fi incantate de bunatatea gustului obtinut...
Pulpele se pot servi alaturi de sosul format sau in combinatie cu alta garnitura.
Pui Tikka Masala se serveste cu dovlecei si rosii gratinate si a iesit o minunatie.
Pentru servire mi-ar prinde bine un set 9 piese pentru servirea sosurilor de la Kitchen Shop.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradImi plac atat de mult ciupercile incat as inlocui oricand carnea cu o portie de ciuperci. Nu mai vorbesc despre cat de...
Tarta cu ciuperciIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii