Se pun migdalele intr-o tigaie si se prajesc 1 minut; se amesteca. Se dau la o parte si se pun pe o farfurie (daca le lasati in tigaie, se prajesc in
Se pun migdalele intr-o tigaie si se prajesc 1 minut; se amesteca. Se dau la o parte si se pun pe o farfurie (daca le lasati in tigaie, se prajesc in continuare si se pot arde).
Intr-o cratita se incing 4 linguri de ulei, se pune puiul si se rumeneste 2 minute. Se adauga ardeii si se mai tin 4 minute. Dupa aceea se adauga restul ingredientelor pina la cuscus.
Se amesteca si se lasa sa prinda aroma inca 1-2 minute. Se adauga cuscusul si zeama de pui si se da in clocot. Se ia de pe foc, se acopera cu capac si se lasa sa stea 5 minute, timp in care cuscusul o sa absoarba lichidul. Se amesteca cu furculita, se adauga zeama de lamiie, patrunjelul si restul de ulei.
Eu pun jumatate de cantitate de pui si restul inlocuiesc cu zucchini taiat cubulete. Si in loc de cuscus, folosesc quinoa, pe care o fierb separat cu supa de pui (1 cup quinoa + 2 cups supa) si apoi o amestec cu puiul.
Varianta vegetariana: Puiul se poate inlocui cu naut din conserva. Iar supa de pui cu supa de legume.
Se poate servi cu iaurt (nu lichid)
Pofta buna!
Reteta Pui tunisian cu migdale si cuscus a fost propusa de garofitza pe forum culinar.ro
Alte retete de pui gasiti aici:
Piep de pui in crusta ,
Piept de pui aromat cu sote de dovlecei ,
Piept de pui vienez
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii