Pulpa de berbec cu sos vanatoresc

Pentru pulpa de berbec cu sos vanatoresc usturoiul se curata, se spala si se taie felii. Morcovii se curata, se spala si se taie felii. Carnea se dezoseaza, se spala.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • pulpa de berbec - 1
  • 2 kg
  • apa - 800 ml
  • ceapa - 100 g
  • ulei - 100 g
  • morcovi - 100 g
  • faina - 50 g
  • otet - 25 ml
  • usturoi - 25 g
  • zahar - 5 g
  • mustar - 25 g
  • foi de dafin - 34 frunze
  • macaroane - 200 g
  • smantana - 100 g
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru pulpa de berbec cu sos vanatoresc usturoiul se curata, se spala si se taie felii. Morcovii se curata, se spala si se taie felii. Carnea se dezoseaza, se spala, se impaneaza cu usturoi si 25 g morcovi. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Macaroanele se rup, se fierb in apa clocotita cu sare, se scurg si se trec sub jet de apa rece. Faina se cerne. Zaharul se caramelizeaza. Carnea impanata se frige la cuptor intr-o tava cu 50 ml ulei si 50 ml apa. Ceapa si morcovii se inabusa in 50 ml ulei cu 50 ml apa, se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, mustar, sare, otet, 800 ml apa fiarta si foile de dafin. Se adauga carnea fripta si se fierb cca 30 minute. Carnea se scoate si se taie in 10 bucati. Sosul se paseaza peste carne. Se adauga zaharul caramelizat, smantana si se mai fierb 5 minute.

Pulpa de berbec cu sos vanatoresc se serveste calda.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel, reteta video

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Hummus cu leurda si lipii de casa

Hummus cu leurda si lipii de casa

Pentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...

Hummus cu leurda si lipii de casa
Indiene cu piersici si mascarpone

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Indiene cu piersici si mascarpone
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu pere si crema de branza
1
Prajituri

Prajitura cu pere si crema de branza

Cu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...

Prajitura cu pere si crema de branza
Salata de boeuf de post
2
Salate de legume

Salata de boeuf de post

Este o reteta simpla care iti face zilele de post mai usoare

Salata de boeuf de post
Prajitura cu spuma caramel
3
Prajituri

Prajitura cu spuma caramel

Prajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...

Prajitura cu spuma caramel
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Mancarica de galbiori cu smantana
5
Mancaruri cu legume

Mancarica de galbiori cu smantana

O mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.

Mancarica de galbiori cu smantana
Parteneri
Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie
Bucataras.RO

Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie

A venit vara, iar deserturile la pahar sunt vedete la noi! Sunt week-end-uri in care gatesc mai mult si nu mai am chef de...

Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj