Pulpa de berbec cu sos vanatoresc

Pentru pulpa de berbec cu sos vanatoresc usturoiul se curata, se spala si se taie felii. Morcovii se curata, se spala si se taie felii. Carnea se dezoseaza, se spala.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • pulpa de berbec - 1
  • 2 kg
  • apa - 800 ml
  • ceapa - 100 g
  • ulei - 100 g
  • morcovi - 100 g
  • faina - 50 g
  • otet - 25 ml
  • usturoi - 25 g
  • zahar - 5 g
  • mustar - 25 g
  • foi de dafin - 34 frunze
  • macaroane - 200 g
  • smantana - 100 g
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru pulpa de berbec cu sos vanatoresc usturoiul se curata, se spala si se taie felii. Morcovii se curata, se spala si se taie felii. Carnea se dezoseaza, se spala, se impaneaza cu usturoi si 25 g morcovi. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Macaroanele se rup, se fierb in apa clocotita cu sare, se scurg si se trec sub jet de apa rece. Faina se cerne. Zaharul se caramelizeaza. Carnea impanata se frige la cuptor intr-o tava cu 50 ml ulei si 50 ml apa. Ceapa si morcovii se inabusa in 50 ml ulei cu 50 ml apa, se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, mustar, sare, otet, 800 ml apa fiarta si foile de dafin. Se adauga carnea fripta si se fierb cca 30 minute. Carnea se scoate si se taie in 10 bucati. Sosul se paseaza peste carne. Se adauga zaharul caramelizat, smantana si se mai fierb 5 minute.

Pulpa de berbec cu sos vanatoresc se serveste calda.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa