Se curata pulpa de pielite si grasime. Se impaneaza cu usturoi, se da sare si piper si se asaza in cratita peste un strat de zarzavat taiat felii: cea
Se curata pulpa de pielite si grasime. Se impaneaza cu usturoi, se da sare si piper si se asaza in cratita peste un strat de zarzavat taiat felii: ceapa, usturoi, morcovi,, pastirnac, patrunjel, sare, piper, cimbru, untura, un virf foaie de dafin. Se toarna deasupra un pahar mare de vin si 2-3 pahare zeama de carne sau apa. Se acopera si se da la cuptor sa se coaca inabusit in aburul provenit din fierberea zarzavatului cu vinul si cu restul de ingrediente care dau o aroma speciala fripturii. Focul trebuie sa fie domol si egal. Nu trebuie sa se formeze crusta la inceputul frigerii, deoarece este necesar ca aburul format sa patrunda in interiorul pulpei pentru aromarea fripturii. In timpul frigerii se intoarce carnea si se stropeste. Dupa ce friptura este gata, se trec prin sita toate zarzavaturile impreuna cu sosul.
Se aduna grasimea si carnea se serveste taiata felii cu garnitura de fasole uscata, sau piure de cartofi si sosul respectiv

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii