Pulpa de berbec inabusita

Se curata pulpa de pielite si grasime. Se impaneaza cu usturoi, se da sare si piper si se asaza in cratita peste un strat de zarzavat taiat felii: cea

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pulpa de berbec
  • 2 linguri grasime
  • 2-3 cepe
  • usturoi
  • 1 morcov
  • 1 pastirnac
  • 1 telina
  • 1 patrunjel
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 pahar de vin
  • 2-3 pahare zeama de carne

Mod de preparare

Se curata pulpa de pielite si grasime. Se impaneaza cu usturoi, se da sare si piper si se asaza in cratita peste un strat de zarzavat taiat felii: ceapa, usturoi, morcovi,, pastirnac, patrunjel, sare, piper, cimbru, untura, un virf foaie de dafin. Se toarna deasupra un pahar mare de vin si 2-3 pahare zeama de carne sau apa. Se acopera si se da la cuptor sa se coaca inabusit in aburul provenit din fierberea zarzavatului cu vinul si cu restul de ingrediente care dau o aroma speciala fripturii. Focul trebuie sa fie domol si egal. Nu trebuie sa se formeze crusta la inceputul frigerii, deoarece este necesar ca aburul format sa patrunda in interiorul pulpei pentru aromarea fripturii. In timpul frigerii se intoarce carnea si se stropeste. Dupa ce friptura este gata, se trec prin sita toate zarzavaturile impreuna cu sosul.
Se aduna grasimea si carnea se serveste taiata felii cu garnitura de fasole uscata, sau piure de cartofi si sosul respectiv

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci