Pulpa de miel cu ienupar si rozmarin

Carnea de miel inainte de a prepara sosul trebuie sa fie tinuta in frigider. Se pregateste un sos din: usturoi, rozmarin, piper si ienupar amestecat

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 kg pulpa de miel
  • 3 catei usturoi zdrobiti
  • 1 lingurita piper boabe
  • 3 boabe zdrobite de ienupar (se gasesc la magazine naturiste)
  • 1 lingura ulei de masline
  • 250ml vin alb

Mod de preparare

Carnea de miel inainte de a prepara sosul trebuie sa fie tinuta in frigider.

Se pregateste un sos din: usturoi, rozmarin, piper si ienupar amestecat cu o cantitate suficienta de ulei. Se scoate carnea din frigider si se unde puternic cu sosul facut apoi se lasa sa se odohneasca la temperatura camerei.

Se ia o tava adanca in care se pune carnea si se da la cuptor timp de 1h si 45 min. In cazul in care doriti mai bine facuta carnea tineti-o 2 h.

Se scoate din cuptor si se infasoar in folie de aluminiu. Astfel carnea isi va pastra o culoare rozalie in mijloc.

Se scurge din tava cat mai multa grasime si se pune intr-p tigaie pe foc peste care adaugati vinul. Se lasa sa fiarba.

Este potrivita pentru o masa festiva .
Friptura se serveste cu sosul strecurat intr-o sosiera.

Alte Retete de Pasti :

Ciorba de miel

Friptura de miel coroana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori