Carnea de miel inainte de a prepara sosul trebuie sa fie tinuta in frigider. Se pregateste un sos din: usturoi, rozmarin, piper si ienupar amestecat
Carnea de miel inainte de a prepara sosul trebuie sa fie tinuta in frigider.
Se pregateste un sos din: usturoi, rozmarin, piper si ienupar amestecat cu o cantitate suficienta de ulei. Se scoate carnea din frigider si se unde puternic cu sosul facut apoi se lasa sa se odohneasca la temperatura camerei.
Se ia o tava adanca in care se pune carnea si se da la cuptor timp de 1h si 45 min. In cazul in care doriti mai bine facuta carnea tineti-o 2 h.
Se scoate din cuptor si se infasoar in folie de aluminiu. Astfel carnea isi va pastra o culoare rozalie in mijloc.
Se scurge din tava cat mai multa grasime si se pune intr-p tigaie pe foc peste care adaugati vinul. Se lasa sa fiarba.
Este potrivita pentru o masa festiva .
Friptura se serveste cu sosul strecurat intr-o sosiera.
Alte Retete de Pasti :
Ciorba de miel
Friptura de miel coroana
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii