Pulpa de miel glasata

Se curata carnea, se spala, se usuca si se aseaza intr-un vas potrivit ca marime. Se amesteca toate ingredientele pentru sosul marinat, se toarna pes

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 2 pulpe de miel
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 capatana de usturoi
  • boia dulce
  • Pentru sosul marinat:
  • 3 pahare vin rosu
  • 3 linguri coniac
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 cuisoare parfumate
  • 1 ceapa
  • 5 felii de morcov
  • sare
  • piper
  • Pentru garnitura:
  • 400 g fasole verde
  • 400 g cartofi

Mod de preparare

Se curata carnea, se spala, se usuca si se aseaza intr-un vas potrivit ca marime.

Se amesteca toate ingredientele pentru sosul marinat, se toarna peste carne si se lasa vasul la rece de seara pana dimineata.

Se intoarce carnea o data sau de doua ori, pentru a fi imbibata cu sos.

Se scot pulpele de miel de la macerat, si se aseaza intr-o tava.

Se presara cu sare, piper si boia dulce, se stropesc cu ulei.

Se introduce tava in cuptorul bine incins pentru 20 de minute pana se rumenesc putin.

Se adauga cateva linguri de apa, se intoarce carnea din cand in cand si se stropeste de fiecare data cu sosul din tava. Sosul trebuie completat cu apa.

Pentru a pastra carnea suculenta se acopera tava cu folie dupa ce se rumeneste carnea.

Cand este gata friptura, se adauga cateii de usturoi intregi sau feliati.
Se serveste cu garnitura sote de fasole verde si cartofi prajiti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci