Pulpa de miel glasata

Se curata carnea, se spala, se usuca si se aseaza intr-un vas potrivit ca marime. Se amesteca toate ingredientele pentru sosul marinat, se toarna pes

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 2 pulpe de miel
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 capatana de usturoi
  • boia dulce
  • Pentru sosul marinat:
  • 3 pahare vin rosu
  • 3 linguri coniac
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 cuisoare parfumate
  • 1 ceapa
  • 5 felii de morcov
  • sare
  • piper
  • Pentru garnitura:
  • 400 g fasole verde
  • 400 g cartofi

Mod de preparare

Se curata carnea, se spala, se usuca si se aseaza intr-un vas potrivit ca marime.

Se amesteca toate ingredientele pentru sosul marinat, se toarna peste carne si se lasa vasul la rece de seara pana dimineata.

Se intoarce carnea o data sau de doua ori, pentru a fi imbibata cu sos.

Se scot pulpele de miel de la macerat, si se aseaza intr-o tava.

Se presara cu sare, piper si boia dulce, se stropesc cu ulei.

Se introduce tava in cuptorul bine incins pentru 20 de minute pana se rumenesc putin.

Se adauga cateva linguri de apa, se intoarce carnea din cand in cand si se stropeste de fiecare data cu sosul din tava. Sosul trebuie completat cu apa.

Pentru a pastra carnea suculenta se acopera tava cu folie dupa ce se rumeneste carnea.

Cand este gata friptura, se adauga cateii de usturoi intregi sau feliati.
Se serveste cu garnitura sote de fasole verde si cartofi prajiti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide