Pulpa de porc picanta

Portii
5
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
840 minute
Complexitate
ridicata
Pulpa de porc picanta

Ingrediente

  • pulpa de porc – 1 buc la 15 kg
  • boabe de mustar – 1 lingura
  • ardei iute – 1 buc
  • ardei kapia – 3 buc
  • usturoi – 3 catei
  • ghimbir ras – 1/2 lingurita
  • patrunjel proaspat – 1 legatura
  • freshul de la o lamaie
  • ulei de masline extravirgin – 80 ml
  • sare – dupa gust

Mod de preparare

• intr-o tava cu hartie de copt, coace ardeii kapia, ardeiul iute si usturoiul
• curata apoi ardeii kapia, arunca cotorul si pune-i intr-un castron incapator
• peste acestia adauga ardeiul iute, usturoiul, ghimbirul, fresh-ul de lamaie, uleiul de masline si sare si blendeaza pana obtii un sos omogen
• toaca patrunjelul marunt si adauga-l si pe acestea impreuna cu boabele de mustar, in sos
• taie bucatile de pulpa de porc de cca 2 degete grosime
• unge-le bine cu acest sos si videaza-le folosind un aparat de vidat FoodSaver
• pune apa in aparatul de gatit in vid Sous Vide Supreme Inox pana la semnul indicat, incalzeste-l la 72 de grade si lasa bucatile de pulpa de porc peste noapte, in acesta, pentru cca 14 ore
• odata gata, scurge lichidul (din care poti face un sos minunat), asezoneaza cu sare, daca mai este cazul, si optional le poti da culoare intr-o tigaie cu putin ulei sau in cuptor.

Pofta buna!

*gatirea in SousVide Supreme depinde foarte mult de grosimea bucatii de carne, precum si de tipul carnii sau de gramaj. Timpul si temperatura difera foarte mult in functie de acesti factori esentiali. 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide