Marinata de sos tomat pentru pulpe face din aceasta mancare pe gratar un adevarat deliciu. Daca va hotarati sa incingeti gratarele aceasta reteta culinara este de incercat!
Cel mai adesea gratarul este apanajul exclusiv al barbatilor. Cel putin pe la noi, daca facem gratar inseamna ca barbatul e bucatarul ;)
Cand am primit de la Grill Society acest grill European Outdoor Grill imi faceam griji ca va trebui sa depind de sot sa apuc sa prajesc si eu o bucata de carne. Ca doar eu asa stiam - iti ia o gramada sa faci jarul, sa pregatesti gratarul, sa faci vant la jar, apoi stai si bibilesti carnea, o tot intorci, mai picuri pe ea bere sau apa sa nu ia foc cu totul si pe deasupra nu mereu si reusesti si ai si cateva bucatele carbonizate de fleica in farfurie.
Si eu, cu copil mic in grija, cum as avea timp de toate astea?!
Adevarul e ca acum fac gratar si singura acasa cu copilul. Este atat de simplu si absolut de necrezut cum gratarul asta isi face aproape singur treaba. Bine, cred si eu la cat de impunator arata! :)
Eu am avut vreme sa mai si savurez o cana de cafea intr-o dupa-amiaza insorita de inceput de an.
Pentru inceput am ales ceva simplu si am decis sa il incerc cu cateva pulpe dezosate si marinate in sos, cu cateva legume si nelipsitii mici - ceruti cu insistenta de sot ("cum adica sa facem gratar fara mici?").
Focul se face foarte usor si gratarul are un compartiment special care se ridica si permite alimentarea foarte usoara cu carbune - deci nu e nevoie sa dati jos gratarul fierbinte si sa faceti diverse manevre in caz ca nu va ajung carbunii.
Carnea am pregatit-o astfel:
Pulpele dezosate de pui le-am tinut in marinata la rece cateva ore.
In general nu as pregati o asemenea marinata pentru gratar pentru ca doar s-ar arde si ar ascunde orice aroma.
Dar gratarul acesta functioneaza ca un cuptor.
Jarul nu se afla direct sub carne, deci nu exista riscul ca flacara sa arda carnea. Intre carne si foc exista o tava inclinata care protejeaza carnea dar si colecteaza grasimea care se scurge intr-un recipient din mijloc.
In acest recipient se poate adauga apa sau vin, care sa fiarba si sa fragezeasca suplimentar carnea.
Dupa ce se incinge gratarul si se pune carnea, se inchide capacul - dotat cu un termometru sa stiti cat de incinsa e situatia :) - si este chiar recomandat sa nu prea mai deschideti capacul.
Puteti sa controlati temperatura din interior si prin doua guri de aerisire - una sub si una deasupra.
Carnea gatita astfel - cu vinul sfaraind pe jar, cu carnea protejata de ardere si intr-un mediu umed si parfumat - friptura iese incredibil de frageda.
De mici nici nu mai vorbesc :)))
Sursa retetei este: http://amainbucatarie.blogspot.com/
Pulpele la gratar in sos tomat se servesc cu garnitura preferata.
Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPerfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presataCiorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita...
Ciorba de fasole in bol de paineEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiGustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.
Supa crema de dovleacAceasta reteta delicioasa am imprumutat-o de la d-na Gicuta Porceanu.
Chiftele cu cartofi la cuptorDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii