Pulpe la gratar in marinata de sos tomat

Marinata de sos tomat pentru pulpe face din aceasta mancare pe gratar un adevarat deliciu. Daca va hotarati sa incingeti gratarele aceasta reteta culinara este de incercat!

Complexitate
redusa
Pulpe la gratar in marinata de sos tomat

Ingrediente

  • Marinata continea:
  • 200 gr sos tomat
  • 50 gr vin alb
  • cateva linguri sos de soia
  • 1-2 lingurita zahar
  • sare
  • piper
  • pulpe de pui

Mod de preparare


Cel mai adesea gratarul este apanajul exclusiv al barbatilor. Cel putin pe la noi, daca facem gratar inseamna ca barbatul e bucatarul ;)

Cand am primit de la Grill Society acest grill European Outdoor Grill imi faceam griji ca va trebui sa depind de sot sa apuc sa prajesc si eu o bucata de carne. Ca doar eu asa stiam - iti ia o gramada sa faci jarul, sa pregatesti gratarul, sa faci vant la jar, apoi stai si bibilesti carnea, o tot intorci, mai picuri pe ea bere sau apa sa nu ia foc cu totul si pe deasupra nu mereu si reusesti si ai si cateva bucatele carbonizate de fleica in farfurie.

Si eu, cu copil mic in grija, cum as avea timp de toate astea?!

Adevarul e ca acum fac gratar si singura acasa cu copilul. Este atat de simplu si absolut de necrezut cum gratarul asta isi face aproape singur treaba. Bine, cred si eu la cat de impunator arata! :)

Eu am avut vreme sa mai si savurez o cana de cafea intr-o dupa-amiaza insorita de inceput de an.

Pentru inceput am ales ceva simplu si am decis sa il incerc cu cateva pulpe dezosate si marinate in sos, cu cateva legume si nelipsitii mici - ceruti cu insistenta de sot ("cum adica sa facem gratar fara mici?").
Focul se face foarte usor si gratarul are un compartiment special care se ridica si permite alimentarea foarte usoara cu carbune - deci nu e nevoie sa dati jos gratarul fierbinte si sa faceti diverse manevre in caz ca nu va ajung carbunii.
Carnea am pregatit-o astfel:

Pulpele dezosate de pui le-am tinut in marinata la rece cateva ore.

In general nu as pregati o asemenea marinata pentru gratar pentru ca doar s-ar arde si ar ascunde orice aroma.

Dar gratarul acesta functioneaza ca un cuptor.

Jarul nu se afla direct sub carne, deci nu exista riscul ca flacara sa arda carnea. Intre carne si foc exista o tava inclinata care protejeaza carnea dar si colecteaza grasimea care se scurge intr-un recipient din mijloc.

In acest recipient se poate adauga apa sau vin, care sa fiarba si sa fragezeasca suplimentar carnea.


Dupa ce se incinge gratarul si se pune carnea, se inchide capacul - dotat cu un termometru sa stiti cat de incinsa e situatia :) - si este chiar recomandat sa nu prea mai deschideti capacul.
Puteti sa controlati temperatura din interior si prin doua guri de aerisire - una sub si una deasupra.
Carnea gatita astfel - cu vinul sfaraind pe jar, cu carnea protejata de ardere si intr-un mediu umed si parfumat - friptura iese incredibil de frageda.

De mici nici nu mai vorbesc :)))

Sursa retetei este:  http://amainbucatarie.blogspot.com/


Pulpele la gratar in sos tomat se servesc cu garnitura preferata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Pizza cu sparanghel

Pizza cu sparanghel

Pizza cu sparanghel este o reteta simpla care se face foarte rapid si este foarte gustoasa!

Pizza cu sparanghel
Cele mai apreciate rețete
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
1
Aluaturi

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Tort cu nuci si mere caramelizate
2
Torturi

Tort cu nuci si mere caramelizate

Tortul cu nuci si mere caramelizate este un desert foarte bun, deloc greu de preparat, dar de foarte mare efect. Merele...

Tort cu nuci si mere caramelizate
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare.

Ciorba cu carne de porc
Briose cu cacao
4
Prajituri

Briose cu cacao

Se bat ouale cu zaharul, pana can acesta se topeste de tot. Adaugam uleiul putin cate putin, iaurtul, sucul si coaja de...

Briose cu cacao
Prajitura Tosca
5
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Prajitura cu nectar de morcovi si branza dulce
Bucataras.RO

Prajitura cu nectar de morcovi si branza dulce

pentru concurs retete de vara reteta fara coacere

Prajitura cu nectar de morcovi si branza dulce
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty
Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
ReteteCulinare.RO

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran