Rata caramelizata, aromata la cuptor cu mere, cuisoare, usturoi si scortisoara, servita alaturi de o salata de varza rosie cu mere, este o mancare cu rata delicioasa, ce isi are locul pe orice masa de sarbatoare.
Spalam bine rata, o curatam de penele mai mici, o frecam cu un amestec din sare grunjoasa de mare, piper si usturoi. O masam bine bine si pe dinauntru, si o lasam la frigider pentru cel putin 2 ore. Eu am lasat-o peste noapte.
Taiem merele felii, le amestecam impreuna cu feliile de portocala, cateii de usturoi, cuisoarele, sare si piper si umplem cavitatea pasarii cu ele. Adaugam si batonul de scortisoara, legam la capat picioarele, infoliam toata rata in folie de aluminiu, o punem intr-o tava si o lasam la cuptor 1:30 de minute, pana carnea e frageda si se desprinde de pe os cu usurinta. Nu este nevoie de adaos de grasime.
Dupa o ora si jumatate, desfacem folia la suprafata, ungem bine cu amestecul facut din cele doua linguri de miere si mustar Dijon, si lasam pana se rumeneste. Dupa ce s-a rumenit prima parte, intoarcem rata, o ungem bine cu acelasi amestec si lasam la rumenit. Mai intoarcem o data si ungem, ca sa obtinem una din cruste foarte crocanta, este delicioasa!
Oprim focul si lasam rata sa se odihneasca linistita la cuptor pana cand preparam salata de varza:
Taiem merele cuburi, si varza fasii subtiri, le punem intr-o tigaie incapatoare stropite bine cu ulei de masline, saram si piperam dupa gust, adaugam scortisoara, zaharul si o lingura de otet. Lasam la inabusit amestecand din cand in cand. Puteti adauga si apa daca este nevoie.
Dupa ce varza s-a inmuiat, o mai lasam acoperita cateva minute, dupa care poate fi servita.
Rata caramelizata aromata, se serveste pe un pat din salata de varza rosie cu mere. Carnea este aromata, invelita intr-o crusta crocanta delicioasa, ce-ti lasa gura apa.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii