Rata la cuptor este o friptura eleganta. Pentru a pregati aceasta reteta de rata la cuptor, sunt necesare urmatoarele ingrediente: rata, slanina, margarina, ulei, zeama de lamaie, piper, sare.
Pentru rata la cuptor se curata rata, se spala, se presara pe dinauntru si pe dinafara cu sare si piper. Inauntrul ratei se pun bucati de slanina afumata. Se pune la cuptor, stropind-o mereu cu margarina. Cand e aproape gata, se scoate slanina si se pun piper, sare si zeama de lamaie. Va iesi o friptura de rata un pic cu gust de afumatura.
Se mai lasa la cuptor o vreme, pentru a deveni crocanta.
Se poate servi cand este gata.
Alte retete recomandate:
Mancare de rata cu masline
Mancare de rata pe pat de varza
Rata salbatica cu napi
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaPentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii