Rata umpluta

Curatam castanele, le punem intr-o cratita si adaugam atata apa cat sa le acopere. Presaram Delikat, punem margarina, apoi le fierbem acoperite, pana

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g castane
  • 1 l Delikat
  • 1 lingura de margarina
  • 2 buc. mari de piept de rata
  • 200 g carne de porc macinata
  • 1 ou
  • 3-4 linguri de frisca

Mod de preparare

Curatam castanele, le punem intr-o cratita si adaugam atata apa cat sa le acopere. Presaram Delikat, punem margarina, apoi le fierbem acoperite, pana se inmoaie. Dezosam bucatile de piept de pui, le spalam si le stergem pana sunt uscate. Inlaturam cu grija pielea si acolo punem umplutura din castane.

Luam capacul de pe cratita si fierbem pana se evapora apa. Pasam prin zdrobitorul de cartofi, adaugam carnea toccata, oul, sare, piper, frisca si prelucram pana devine o compozitie omogena. Incalzim cuptorul la 200 grade. Piepturile umplute la aranjam, le grecam cu sare si piper si le punem intr-un vas termo-rezistent. Adaugam putina apa, invelim cu folie si prajim aprox. 45 de minute. Inlaturam folia si mai prajim aprox. 30 de minute, la 180 grade, la foc mediu, stropim carnea de mai multe ori cu zeama proprie, pana devin aurii.
Alte retete traditionale recomandate:

Rulada de pui

Pui pe sticla

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa