pentru concurs retete de primavara Ceva traditional,cu miros de primavara!
Se spala ardeii si rosiile apoi la ardei li se indparteaza codita cu samburi printr-un capac mic facut cu un cutitas,rosiile se taie in partea de sus un capac fara a se desprinde de rosie apoi se curata de miez cu o lingurita. Se framanta bine carnea tocata cu ceapa taiata fin,cu verdeata tocata,cu cescuta de orez,cu lingura de legume deshidratate,cu ouale,se sareaza si pipereaza dupa gust .Cu aceasta compozitie se umple fiecare ardei si rosie imparte. Intr-o cratita mai larga si mai inalta se aseaza primul stratul de ardei umpluti carora le-am facut la fiecare capac din rosii apoi deasupra se aseaza un strat de rosii,asezate cu capacele in jos.Se toaca tot miezul scos din rosii cu un cutit,se toarna dasupra,se compleaza cu apa,se mai adauga o lingurita de sarei ulei de masline apoi se acopera oala si se pun la fiert.De la primul clocot se da focul incet si se lasa sa fiarba domol 45 de minute.Se servesc calzi presarati cu verdeata sau cu smanatana. Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii