Rosii umplute cu carne de vita

Pentru rosii umplute cu carne de vita ceapa se curata, se spala, se taie si se opareste. Carnea de vita si de porc se spala, se taie bucati.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 200 g
  • carne de porc - 100 g
  • rosii proaspete - 1
  • 250 kg
  • ceapa - 100 g
  • orez - 50 g
  • iaurt - 125 g
  • sos de tomate - 350 g
  • ulei - 50 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • zahar - 10 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru rosii umplute cu carne de vita ceapa se curata, se spala, se taie si se opareste. Carnea de vita si de porc se spala, se taie bucati, se da prin masina de tocat impreuna cu ceapa. Rosiile (10 bucati) de marime egala, se spala, se taie capacul, se scoate miezul cu o lingurita si se aseaza pe o farfurie cu gura in jos. Miezul de rosii se strecoara pentru a se obtine un suc. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala, se fierbe in apa cu sare si apoi se indeparteaza apa. Carnea tocata impreuna cu ceapa se amesteca cu orez, jumatate din patrunjelul verde tocat, sare si piper. Rosiile se umplu cu compozitia de carne, se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si 50 ml apa, se introduc la cuptor 15 minute. Sosul tomat se adauga peste rosii impreuna cu sucul de rosii, se adauga zaharul si se mai fierb 5-10 minute.

Rosiile umplute cu carne de vita se serveste calde, cu patrunjel verde deasupra si iaurt.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Sufleu de dovlecel cu legume
1
Mancaruri cu legume

Sufleu de dovlecel cu legume

Ideal de facut si o mancare delicioasa.

Sufleu de dovlecel cu legume
Clafoutis cu cirese
2
Prajituri

Clafoutis cu cirese

Deserturi racoritoare de vara

Clafoutis cu cirese
Sos „Robert"
3
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos „Robert"

Se pune untul intr-o cratita emailata, pe foc mic. Se adauga faina in ploaie, amestecand mereu pentru a se omogeniza bine. Se...

Sos „Robert"
Prajitura simpla cu nuci si mere
4
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
5
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita