Rosii umplute cu carne de vita

Pentru rosii umplute cu carne de vita ceapa se curata, se spala, se taie si se opareste. Carnea de vita si de porc se spala, se taie bucati.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 200 g
  • carne de porc - 100 g
  • rosii proaspete - 1
  • 250 kg
  • ceapa - 100 g
  • orez - 50 g
  • iaurt - 125 g
  • sos de tomate - 350 g
  • ulei - 50 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • zahar - 10 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru rosii umplute cu carne de vita ceapa se curata, se spala, se taie si se opareste. Carnea de vita si de porc se spala, se taie bucati, se da prin masina de tocat impreuna cu ceapa. Rosiile (10 bucati) de marime egala, se spala, se taie capacul, se scoate miezul cu o lingurita si se aseaza pe o farfurie cu gura in jos. Miezul de rosii se strecoara pentru a se obtine un suc. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala, se fierbe in apa cu sare si apoi se indeparteaza apa. Carnea tocata impreuna cu ceapa se amesteca cu orez, jumatate din patrunjelul verde tocat, sare si piper. Rosiile se umplu cu compozitia de carne, se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si 50 ml apa, se introduc la cuptor 15 minute. Sosul tomat se adauga peste rosii impreuna cu sucul de rosii, se adauga zaharul si se mai fierb 5-10 minute.

Rosiile umplute cu carne de vita se serveste calde, cu patrunjel verde deasupra si iaurt.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Pui, cu legume la gratar
Bucataras.RO

Pui, cu legume la gratar

Ideea de legume la gratar am luat-o de la Bucatarul Maniac - Cristian Borod si tare mi-a placut, cu deosebirea ca el a...

Pui, cu legume la gratar
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa