Rulada de porc cu sos de caise

Muschiul de porc se taie in doua. Se adauga baconul, patrunjelul peste bacon, se adauga caisele uscate taiate in jumatati. Se ruleata si se leaga cu a

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Rulada de porc cu sos de caise

Ingrediente

  • 800 g muschi de porc
  • 12 bucati bacon proaspat neafumat
  • 100 g caise uscate
  • 2 legaruri de patrunjel
  • unt pentru prajit
  • sare
  • piper
  • sosul de caise
  • 2 dl Supa de vaca
  • 1
  • 5 dl nectar de caise
  • 1
  • 5 vin alb sec (eu am avut doar vin roze)
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura faina
  • 1 dl frisca lichida cu grasime redusa
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Muschiul de porc se taie in doua.

Se adauga baconul, patrunjelul peste bacon, se adauga caisele uscate taiate in jumatati.

Se ruleata si se leaga cu ata de bucatarie, o data in lungime iar il latime din 2 in 2 cm.

se pajeste in unt cca 1 minut pe fiecare parte. Se incepe cu capatul ruladei.

Sare, piper si un ceas de friptura infipt in mijlocul ruladei. Rulada este gata cind interiorul are 72 grade C.

Se introduce la cuptor la 85 grade C cca 3 ore

In cazul in care rulada este gata dar mai este ceva timp pina va fi servita se reduce temperatura cu 10 grade se pate lasa pina la 2 ore in cuptor.

Pentru cele care vor sa faca rulada cu carne de vita, rulada este gata cind temperatura ceasului arata 68 grade C.

Se pune la fiert supa de vaca, vinul si nectarul. Se reduce la jumatate 2,5 dl. Se adauga untul si faina. Se aduga frisca lichida si se lasa la foc mic inca 15 minute, sare, piper dupa gust.
Rulada se serveste cu garnitura de orez si sos.

Pofta buna!

Reteta Rulada de porc cu sos de caise a fost propusa de SB pe forum culinar.ro

Alte retete de rulada gasiti aici:

Rulada din carne de porc,

Rulade de porc,

Rulada cu carne tocata si legume

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Sarmale cu carne de pui in vas de lut
Bucataras.RO

Sarmale cu carne de pui in vas de lut

Am facut doar cateva sarmalute,imi era pofta,si le-am vrut mai "light" nu de alta da tin la silueta mea=)))) au iesit super bune

Sarmale cu carne de pui in vas de lut
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise