Rulada din piept de rata cu chutney de mango si cous-cous cu stafide

Rulada din piept de rata cu chutney de mango si cous-cous cu stafide este o delicatesa si o mancare rafinata, ideala pentru mesele festive. Poti sa o prepari pentru masa de Craciun, este un deliciu.

Timp pregatire
200 minute
Complexitate
ridicata
Rulada din piept de rata cu chutney de mango si cous-cous cu stafide

Ingrediente

  • Pentru rulada din piept de rata avem nevoie de :
  • * 1 piept de rata
  • * 1 rodie
  • * 1 portocala
  • * 150 de ml vin alb
  • * 100 ml suc de rodie
  • * coaja de lamaie
  • * coaja de portocala
  • * coaja de limetta
  • * boabe de coriandru
  • * cuisoare
  • * piper mozaic
  • * cimbru verde
  •  
  • Pentru chutney de mango folosim:
  • * 350 g mango curatat si taiat cubulete
  • * 130 g zahar brut
  • * 1 linguri ulei de masline
  • * 1 ceapa rosie tocata
  • * 1 lingurita boia de ardei iute
  • * 2 linguri ghimbir tocat marunt
  • * 3 pastai de cardamom
  • * 1/2 lingurita turmenic macinat
  • * 1/2 lingurita cuisoare macinate
  • * 1 baton scortisoara
  • * 150 ml otet de mere
  • * 50-100 ml apa
  • * 130 g zahar brut
  • * 1 lingurita rasa sare
  •  
  • Pentru cous- cous cu stafide:
  • * 100 g cous- cous
  • * 100 ml apa
  • * 1 lingura unt
  • * 1 portocala
  • * 50 g stafide brune

Mod de preparare

Preparare rulada:
Pieptul de rata dezosat se spala,apoi se cresteaza pe partea cu piele si se maseaza bine cu jumatate din ingredientele de mai sus pe ambele parti.
Intr-un bol punem vinul alb,sucul de la portocala, coriandru zdrobit,cuisoare,cojile de portocale,lamaie ,limetta, piperul mozaic, sucul de rodie si amestecam bine ,apoi adaugam pieptul de rata
si dam la frigider timp de cateva ore (eu l-am lasat peste noapte).
A doua zi scoatem pieptul de rata din marinada si il prajim in ulei incins timp de 4 minute pe ambele parti.
Lasam sa se raceasca,apoi adaugam pe partea fara pielita semintele de rodie, rulam pieptul de rata si legam bine cu un snur de silicon.
Rulada obtinuta se pune intr-un vas termorezistent,in care am adaugam putin suc de rodie,untura de rata,cimbru verde, coaja de portoala, lamaie,limetta si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade,
timp de 8- 9 minute.
Cand rulada este gata se scoate din tava si se lasa sa se raceasca,apoi se taie felii.

Preparare chutney de mango:
Intr-o tigaie incingem uleiul la foc mediu si adaugam ceapa,ghimbirul si prajim cam 30 secunde.
Punem condimetele si mai prajim cateva secunde.
Adaugam otetul si apa, iar cand incepe sa fiarba punem si zaharul.
Cand zaharul s-a dizolvat adaugam intreaga cantitate de mango, sarea si fierbem la foc mic timp de 35- 40 minute,pana obtinem un sos dens.

Preparare cous -cous cu stafide:
Intr-un vas punem cous-cousul si adaugam peste el apa clocotita,apoi lasam 15 minute acoperind vasul.
Adaugam untul,stafidele hidratate in putina apa,sucul de portocala si punem pe foc timp de 5 minute amestecand continuu.

Pofta buna!


Servim pieptul de rata cu chutney de mango alaturi de garnitura de cous-cous cu stafide si un pahar de vin alb!

Sursa acestei retete este: http://simonapatras.blogspot.ro/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Lichior de bere de casa
1
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
2
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
3
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
4
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Prajitura cu prune
5
Prajituri

Prajitura cu prune

Pregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul....

Prajitura cu prune
Parteneri
Ratatouille cu pui
Bucataras.RO

Ratatouille cu pui

Azi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri...

Ratatouille cu pui
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia