Rulada din piept de rata cu chutney de mango si cous-cous cu stafide

Rulada din piept de rata cu chutney de mango si cous-cous cu stafide este o delicatesa si o mancare rafinata, ideala pentru mesele festive. Poti sa o prepari pentru masa de Craciun, este un deliciu.

Timp pregatire
200 minute
Complexitate
ridicata
Rulada din piept de rata cu chutney de mango si cous-cous cu stafide

Ingrediente

  • Pentru rulada din piept de rata avem nevoie de :
  • * 1 piept de rata
  • * 1 rodie
  • * 1 portocala
  • * 150 de ml vin alb
  • * 100 ml suc de rodie
  • * coaja de lamaie
  • * coaja de portocala
  • * coaja de limetta
  • * boabe de coriandru
  • * cuisoare
  • * piper mozaic
  • * cimbru verde
  •  
  • Pentru chutney de mango folosim:
  • * 350 g mango curatat si taiat cubulete
  • * 130 g zahar brut
  • * 1 linguri ulei de masline
  • * 1 ceapa rosie tocata
  • * 1 lingurita boia de ardei iute
  • * 2 linguri ghimbir tocat marunt
  • * 3 pastai de cardamom
  • * 1/2 lingurita turmenic macinat
  • * 1/2 lingurita cuisoare macinate
  • * 1 baton scortisoara
  • * 150 ml otet de mere
  • * 50-100 ml apa
  • * 130 g zahar brut
  • * 1 lingurita rasa sare
  •  
  • Pentru cous- cous cu stafide:
  • * 100 g cous- cous
  • * 100 ml apa
  • * 1 lingura unt
  • * 1 portocala
  • * 50 g stafide brune

Mod de preparare

Preparare rulada:
Pieptul de rata dezosat se spala,apoi se cresteaza pe partea cu piele si se maseaza bine cu jumatate din ingredientele de mai sus pe ambele parti.
Intr-un bol punem vinul alb,sucul de la portocala, coriandru zdrobit,cuisoare,cojile de portocale,lamaie ,limetta, piperul mozaic, sucul de rodie si amestecam bine ,apoi adaugam pieptul de rata
si dam la frigider timp de cateva ore (eu l-am lasat peste noapte).
A doua zi scoatem pieptul de rata din marinada si il prajim in ulei incins timp de 4 minute pe ambele parti.
Lasam sa se raceasca,apoi adaugam pe partea fara pielita semintele de rodie, rulam pieptul de rata si legam bine cu un snur de silicon.
Rulada obtinuta se pune intr-un vas termorezistent,in care am adaugam putin suc de rodie,untura de rata,cimbru verde, coaja de portoala, lamaie,limetta si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade,
timp de 8- 9 minute.
Cand rulada este gata se scoate din tava si se lasa sa se raceasca,apoi se taie felii.

Preparare chutney de mango:
Intr-o tigaie incingem uleiul la foc mediu si adaugam ceapa,ghimbirul si prajim cam 30 secunde.
Punem condimetele si mai prajim cateva secunde.
Adaugam otetul si apa, iar cand incepe sa fiarba punem si zaharul.
Cand zaharul s-a dizolvat adaugam intreaga cantitate de mango, sarea si fierbem la foc mic timp de 35- 40 minute,pana obtinem un sos dens.

Preparare cous -cous cu stafide:
Intr-un vas punem cous-cousul si adaugam peste el apa clocotita,apoi lasam 15 minute acoperind vasul.
Adaugam untul,stafidele hidratate in putina apa,sucul de portocala si punem pe foc timp de 5 minute amestecand continuu.

Pofta buna!


Servim pieptul de rata cu chutney de mango alaturi de garnitura de cous-cous cu stafide si un pahar de vin alb!

Sursa acestei retete este: http://simonapatras.blogspot.ro/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa