Rulada din piept de rata cu chutney de mango si cous-cous cu stafide este o delicatesa si o mancare rafinata, ideala pentru mesele festive. Poti sa o prepari pentru masa de Craciun, este un deliciu.
Preparare rulada:
Pieptul de rata dezosat se spala,apoi se cresteaza pe partea cu piele si se maseaza bine cu jumatate din ingredientele de mai sus pe ambele parti.
Intr-un bol punem vinul alb,sucul de la portocala, coriandru zdrobit,cuisoare,cojile de portocale,lamaie ,limetta, piperul mozaic, sucul de rodie si amestecam bine ,apoi adaugam pieptul de rata
si dam la frigider timp de cateva ore (eu l-am lasat peste noapte).
A doua zi scoatem pieptul de rata din marinada si il prajim in ulei incins timp de 4 minute pe ambele parti.
Lasam sa se raceasca,apoi adaugam pe partea fara pielita semintele de rodie, rulam pieptul de rata si legam bine cu un snur de silicon.
Rulada obtinuta se pune intr-un vas termorezistent,in care am adaugam putin suc de rodie,untura de rata,cimbru verde, coaja de portoala, lamaie,limetta si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade,
timp de 8- 9 minute.
Cand rulada este gata se scoate din tava si se lasa sa se raceasca,apoi se taie felii.
Preparare chutney de mango:
Intr-o tigaie incingem uleiul la foc mediu si adaugam ceapa,ghimbirul si prajim cam 30 secunde.
Punem condimetele si mai prajim cateva secunde.
Adaugam otetul si apa, iar cand incepe sa fiarba punem si zaharul.
Cand zaharul s-a dizolvat adaugam intreaga cantitate de mango, sarea si fierbem la foc mic timp de 35- 40 minute,pana obtinem un sos dens.
Preparare cous -cous cu stafide:
Intr-un vas punem cous-cousul si adaugam peste el apa clocotita,apoi lasam 15 minute acoperind vasul.
Adaugam untul,stafidele hidratate in putina apa,sucul de portocala si punem pe foc timp de 5 minute amestecand continuu.
Pofta buna!
Servim pieptul de rata cu chutney de mango alaturi de garnitura de cous-cous cu stafide si un pahar de vin alb!
Sursa acestei retete este: http://simonapatras.blogspot.ro/
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii