Rulada din piept de rata cu chutney de mango si cous-cous cu stafide

Rulada din piept de rata cu chutney de mango si cous-cous cu stafide este o delicatesa si o mancare rafinata, ideala pentru mesele festive. Poti sa o prepari pentru masa de Craciun, este un deliciu.

Timp pregatire
200 minute
Complexitate
ridicata
Rulada din piept de rata cu chutney de mango si cous-cous cu stafide

Ingrediente

  • Pentru rulada din piept de rata avem nevoie de :
  • * 1 piept de rata
  • * 1 rodie
  • * 1 portocala
  • * 150 de ml vin alb
  • * 100 ml suc de rodie
  • * coaja de lamaie
  • * coaja de portocala
  • * coaja de limetta
  • * boabe de coriandru
  • * cuisoare
  • * piper mozaic
  • * cimbru verde
  •  
  • Pentru chutney de mango folosim:
  • * 350 g mango curatat si taiat cubulete
  • * 130 g zahar brut
  • * 1 linguri ulei de masline
  • * 1 ceapa rosie tocata
  • * 1 lingurita boia de ardei iute
  • * 2 linguri ghimbir tocat marunt
  • * 3 pastai de cardamom
  • * 1/2 lingurita turmenic macinat
  • * 1/2 lingurita cuisoare macinate
  • * 1 baton scortisoara
  • * 150 ml otet de mere
  • * 50-100 ml apa
  • * 130 g zahar brut
  • * 1 lingurita rasa sare
  •  
  • Pentru cous- cous cu stafide:
  • * 100 g cous- cous
  • * 100 ml apa
  • * 1 lingura unt
  • * 1 portocala
  • * 50 g stafide brune

Mod de preparare

Preparare rulada:
Pieptul de rata dezosat se spala,apoi se cresteaza pe partea cu piele si se maseaza bine cu jumatate din ingredientele de mai sus pe ambele parti.
Intr-un bol punem vinul alb,sucul de la portocala, coriandru zdrobit,cuisoare,cojile de portocale,lamaie ,limetta, piperul mozaic, sucul de rodie si amestecam bine ,apoi adaugam pieptul de rata
si dam la frigider timp de cateva ore (eu l-am lasat peste noapte).
A doua zi scoatem pieptul de rata din marinada si il prajim in ulei incins timp de 4 minute pe ambele parti.
Lasam sa se raceasca,apoi adaugam pe partea fara pielita semintele de rodie, rulam pieptul de rata si legam bine cu un snur de silicon.
Rulada obtinuta se pune intr-un vas termorezistent,in care am adaugam putin suc de rodie,untura de rata,cimbru verde, coaja de portoala, lamaie,limetta si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade,
timp de 8- 9 minute.
Cand rulada este gata se scoate din tava si se lasa sa se raceasca,apoi se taie felii.

Preparare chutney de mango:
Intr-o tigaie incingem uleiul la foc mediu si adaugam ceapa,ghimbirul si prajim cam 30 secunde.
Punem condimetele si mai prajim cateva secunde.
Adaugam otetul si apa, iar cand incepe sa fiarba punem si zaharul.
Cand zaharul s-a dizolvat adaugam intreaga cantitate de mango, sarea si fierbem la foc mic timp de 35- 40 minute,pana obtinem un sos dens.

Preparare cous -cous cu stafide:
Intr-un vas punem cous-cousul si adaugam peste el apa clocotita,apoi lasam 15 minute acoperind vasul.
Adaugam untul,stafidele hidratate in putina apa,sucul de portocala si punem pe foc timp de 5 minute amestecand continuu.

Pofta buna!


Servim pieptul de rata cu chutney de mango alaturi de garnitura de cous-cous cu stafide si un pahar de vin alb!

Sursa acestei retete este: http://simonapatras.blogspot.ro/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Placinta cu iaurt
2
Prajituri

Placinta cu iaurt

Se bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...

Placinta cu iaurt
Parteneri
Tarta rustica cu branza dulce si stafide
Bucataras.RO

Tarta rustica cu branza dulce si stafide

Va invit cu drag la tarta delicioasa!

Tarta rustica cu branza dulce si stafide
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa