Rulade de porc

Rulada de porc este un preparat culinar elegant si foarte gustos. Avand umplutura, acestea se pot servi cu diferite sosuri.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Rulade de porc

Ingrediente

  • 4 felii carne de porc( snitele)
  • 6-8 felii de bacon afumat-taiat foarte subtire
  • 1-2 morcovi
  • 2-3 linguri creme fraiche (sau smintina mai groasa si acrisoara )
  • 100 ml vin alb
  • 250 ml supa de legume
  • ulei de susan (merge si floarea soarelui)
  • patrunjel
  • salvie
  • sare si piper

Mod de preparare

Ruladele de porc sunt preparata culinare elegante si foarte gustoase. Feliile de carne, se bat, se sareaza si se pipereaza pe ambele parti. Pe partea interioara, se unge felia de carne cu un strat subtire de mustar. Peste mustar se aseaza feliile de bacon. Morcovii se curata si se taie bastonase ,se aseaza peste bacon. Se mai pune o frunza de patrunjel si una de salvie, se ruleaza si se nchide cu ac pentru rulada (merge si cu un scobitor). Ruladele, se rumenesc intr-o tigaie, in putin ulei de susan. Pentru gust, se poate adauga in tigaie, 2-3 catei de usturoi, o ceapa mica si ceva verdeata. Cind sint rumenite ruladele, se sting cu vin se lasa acoperite la foc rapid sa scada vinul. Se mai sting o data cu supa de legume si se mai lasa aproximativ 10 minute la fiert. Se scot ruladele afara din tigaie, se pastreaza la cald. La fondul ramas in tigaie se adauga 2-3 linguri mari de creme fraiche(smintina groasa) si se amesteca bine, la foc mic, timp de un minut.


Ruladele se servesc alaturi de sos si 1 cartof fiert sau o cupa de orez aromat.

Alte rulade recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide