Ruladele din pulpe de pui

Dezosam pulpele, punem putin spanac, condimentam cu sare si piper,cu ceva chili si floarea de muscat. Peste punem ceva cascaval, eu am taiat in forma

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Ruladele din pulpe de pui

Ingrediente

  • 6-8 pulpe superioare de pui
  • 250 g de spanac blansat
  • sare
  • piper
  • 1 buc lamaie
  • floare de muscat(eu nu am pus)
  • chili(proaspat sau uscat)
  • 100 g Mozzarela sau Scamorza
  • 150 g felii subtire de Speck/bacon
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 pahar vin alb
  • 100 g creme fraiche
  • zahar dupa gust

Mod de preparare

Dezosam pulpele, punem putin spanac, condimentam cu sare si piper,cu ceva chili si floarea de muscat.

Peste punem ceva cascaval, eu am taiat in forma de chibrite mai groase...

Rulam carnea si inpachetam cu citeva felii de Speck, (poate sa fie si sunca de Parma). Partea unde se unesc capetele Speckului punem prima data in tigaia incinsa cu putin ulei, aceasta se va lipi bine si nu se mai desface...prajim din toate partile pana primeste o culoare aurie, apoi lasam cu capac vreo 10 minute la foc mic. Din cand in cand turnam putin vin, dar numai atat cat sa se poata combina cu sucul(?) acela din cratita, deci in orice caz nu tot vinul deodata.

Punem ruladele intr-un recipient rezistent la caldura si lasam la 120°C (preincalzit) in jur de 10-15 min in cuptor.

Daca ne-a ramas prea mult ulei in tigaie, putem sa aruncam, dar numai uleiul...daca nu, turnam restul vinului si fierbem pana se dezlipeste tot de pe fundul oalei. Adaugam creme fraiche si amestecam f. bine. Se condimenteaza cu suc de lamaie, sare (atentie la Speck, ca este deja sarat..)piper si zahar.


Se poate servi cu piure de cartofi, defapt cu orice, si cu o salata asortata.

Pofta buna!

Reteta Ruladele din pulpe de pui a fost propusa de pitt4 pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de portocale cu crema

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Zabaione

Zabaione

Zabaione este o reteta de crema italiana, pe baza de oua si zahar. Crema este usoara si poate fi folosita la diferite retete...

Zabaione
Gulas cu carne de vaca

Gulas cu carne de vaca

Gulasul cu carne de vaca intruneste toate calitatile nutritive ale unei mancari cu proteine si vitamine. Daca puteti sa-l...

Gulas cu carne de vaca
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu mere
1
Prajituri

Placinta cu mere

Foaie de placinta: - toate ingredientele de mai sus se pun la gramada intr-un castron, faina puneti pt. inceput cam 400 gr....

Placinta cu mere
Prajitura simpla cu nuci si mere
2
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Rascovi marinati
3
Conserve de iarna

Rascovi marinati

Rascovii marinati este o conserva de ciuperci delicioasa. Acestia se fierb in apa cu sare, timp de 15-20 de minute, dupa care...

Rascovi marinati
Salata Pickles
4
Muraturi combinate

Salata Pickles

O salată care nouă ne place foarte mult. Se poate adapta uşor gusturilor proprii. Se pregăteşte foarte uşor, aşa că...

Salata Pickles
Cremes
5
Prajituri

Cremes

Dupa mine, cremesul este regina prajiturilor, este atat de delicioasa incat va multumi pe deplin papilele voastre gustative....

Cremes
Parteneri
Prajitura cu mousse de capsuni
Bucataras.RO

Prajitura cu mousse de capsuni

Este o prajitura racoroasa, dulce-acrisoara si aspectuoasa in acelasi timp.

Prajitura cu mousse de capsuni
Ghiveci de legume cu oua romanesti
Gustos.RO

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Gogosari in sos de mustar cu otet
ReteteCulinare.RO

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet