Rulou de vita umplut cu macaroane

Ruloul de vita umplut cu macaroane este o mancare cu paste si carne delicioasa si consistenta. Carnea se spala, se taie in 5 bucati, care se bat si se sareaza.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 500 g
  • macaroane - 100 g
  • sunca presata - 100 g
  • ulei - 100 ml
  • faina - 25 g
  • vin alb - 50 ml
  • mustar - 25 g
  • morcovi - 50 g
  • ceapa - 50 g
  • smantana - 100 g
  • oua - 1 bucata
  • apa - 250 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • 1/2 cub MAGGI de vita
  • foi de dafin
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Ruloul de vita umplut cu macaroane este o mancare cu paste si carne delicioasa si consistenta. Carnea se spala, se taie in 5 bucati, care se bat si se sareaza. Macaroanele se rup, se introduc in apa clocotita cu sare, se fierb 8-10 minute, se lasa la racit 10 minute, se trec sub jet de apa rece si se taie bucati de 2-3 cm lungime. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. sunca presata se taie fasii subtiri (julien). Oul se trece sub jet de apa rece. Morcovii si ceapa se spala si se taie felii. Faina se cerne. Macaroanele se amesteca cu ou, sunca, sare si piper dupa gust. Cu aceasta compozitie se umplu bucatile de carne, care se ruleaza si se prind cu scobitori. Rulourile obtinute se aseaza intr-o tava cu 50 ml ulei si 50 ml apa si se inabusa la cuptor 15-20 minute. Separat, in 50 ml ulei si 50 ml apa se inabusa ceapa, morcovi, se adauga faina dizolvata in 25 ml apa rece, cca 200 ml apa, foi de dafin, jumatatea de cub MAGGImustar, sare dupa gust si se fierb cca 10 minute. Sosul rezultat se paseaza peste rulouri, care se fierb 5 minute, adaugand la final smantana si vin.

Ruloul de vita umplut cu macaroane se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci