Sarmale

Prepara umplutura din carne tocata, slanina, orez, oua si condimentele necesare. Scoate cu grija partile groase din mijlocul frunzelor de varza acra.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g carne tocata
  • 500 g frunze de varza acra
  • 1 kg varza acra
  • 100 g orez
  • 100 g untura
  • 80 g slanina afumata
  • 100 g ceapa rosie
  • 2 oua
  • 400 ml smantana
  • faina
  • usturoi
  • boia dulce
  • maghiran
  • piper negru macinat
  • sare

Mod de preparare

Prepara umplutura din carne tocata, slanina, orez, oua si condimentele necesare. Scoate cu grija partile groase din mijlocul frunzelor de varza acra. Infasoara umplutura in frunze de varza. Impinge bine partile libere ale frunzei, deoarece acestea vor tine impreuna sarmaua. (Taie fasii resturile de varza si adauga-le la restul de varza acra.) Intr-o cratita mai mare prajeste ceapa rosie tocata marunt in putina untura, ia-o de pe foc si adauga o lingura de boia dulce. (Poti adauga si 1-2 catei de usturoi pisate.) Adauga 2/3 din varza acra, aseaza sarmalele, acopera cu restul de varza tocata, dupa care toarna suficienta apa incat sa acopere varza. (Poti pune in apa si zeama de varza acra.) Adauga sare daca e nevoie, fierbe-le la foc mic (aproximativ 1-2 ore), pana sarmalele devin moi. Scoate sarmalele, si adauga jumatate din smantana in varza, sa se ingroase. (Foloseste putina faina, ca zeama sa nu devina prea groasa.) Pune inapoi sarmalele si fierbe-le din nou.

Alte retete mancare recomandate

Musaca de vinete

Mancare de mazare

Legume la cuptor

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale, la

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Cele mai apreciate rețete
Chiftele de cartofi cu dovlecel
1
Romania

Chiftele de cartofi cu dovlecel

Chiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.

Chiftele de cartofi cu dovlecel
Tarta cu dovlecei zucchini
2
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Prajitura cu cirese
3
Romania

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Prajitura cu visine
4
Romania

Prajitura cu visine

Prima data separam galbenusul de albus. Incepem prin a bate puternic albusurile pana se fac spuma. Peste spuma de albus se...

Prajitura cu visine
Prajitura cu cirese sau visine
5
Romania

Prajitura cu cirese sau visine

Prajitura cu cirese sau cu visine este foarte usor de pregatit dar delicioasa! Blatul pufos are in el fructe aromate dar asta...

Prajitura cu cirese sau visine