Pentru sarmalele cu varza dulce se da prin masina carnea de porc sau amestecata, de vaca si de porc, si miezul de la o felie groasa de paine, muiat si stors bine.
Pentru sarmalele cu varza dulce se da prin masina carnea de porc sau amestecata, de vaca si de porc, si miezul de la o felie groasa de paine, muiat si stors bine. Separat se prajeste in untura ceapa taiata marunt. Cand incepe sa se ingalbeneasca, se adauga orezul ales si spalat. Se prajeste usor si orezul, se stinge cu putina apa, apoi se amesteca cu carnea, se adauga verdeata tocata marunt, sare si un praf de piper.
Se desfac foile de la o capatana frumoasa de varza. Se taie cotorul de la fiecare foaie si se oparesc cu bors, tinandu-le pana se moaie. Se taie foile in bucati potrivit de mari si in ele se inveleste camea pentru sarmale. Adevaratele sarmale moldovenesti se fac mici cat o nuca. Varza ramasa neintrebuintata la sarmale se taie ca taiteii mai grosi. Se pune un strat de varza taiata in cratita, apoi se asaza sarmalele una linga alta si un al doilea rand, daca ies mai multe. Intre randuri se asaza felii de rosii. Deasupra se pune inca un strat de varza taiata si un ardei gras, taiat subtire. Se adauga cateva linguri de bors, fiert separat, strecurat si indoit cu apa ca sa nu fie prea acru, rosiile taiate felii sau putin bulion de rosii sau de ardei si o lingura buna de untura. Se lasa sa fiarba pe masina, apoi se da la cuptor, la foc potrivit si se tin pana scade zeama atat cat trebuie. Sarmalele sunt mult mai bune incalzite, de aceea este mai bine sa fie pregatite din ajun.
Sarmalele cu varza dulce se servesc calde.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii