Sarmale de Craciun

Sarmalele de Craciun sunt cele mai bune sarmale din tot anul! Reteta nu este grea, dar trebuie totusi un picut de rabdare pentru infasuratul lor. Rezultatul insa merita tot efortul!

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Sarmale de Craciun

Ingrediente

  • Lista ingrediente:
  • 2 kilograme de pulpa de porc
  • 2 cepe mari tocate marunt
  • 1 cana de orez alb
  • 2-3 frunze de dafin
  • jumatate de litru de suc de rosii facut in casa
  • sare
  • piper
  • 1-2 lingurite de cimbru
  • 3 verze murate
  • 1 ou intreg.

Mod de preparare

Mod de preparare:
Se toaca carnea de porc in masina de tocat. Se adauga si putina grasime. Se condimenteaza cu sare si piper. Se amesteca cu oul intreg, orezul, ceapa si cimbrul.
Se desfac frunzele de pe verze. Se taie in jumatati. Miezul verzii impreuna cu putina slana si cu 2-3 frunze de dafin se pun pe fundul vasului in care vor fierbe sarmalele. Se ia cate o frunza de varza, se pune un pic din amestecul pentru sarmale, dupa care se ruleaza. Se procedeaza asa cu toata compozitia pentru sarmale. Se pun apoi toate sarmalele in vas, se adauga la final si sucul de rosii. Se mai pun pe deasupra frunze de varza si putina slanina. Se umple vasul cu apa. Apoi se pune vasul pe foc, unde va sta cel putin o ora.

Pofta buna!

Un Craciun Fericit!
http://ideidelicioase.blogspot.ro


Sarmalele se servesc calde, cu mamaliga si iaurt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Floare de Colt
1
Prajituri

Prajitura Floare de Colt

Prajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...

Prajitura Floare de Colt
Lichior de bere de casa
2
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
3
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)
Bucataras.RO

Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)

In principiu prajitura este cam la fel ca in prima postare, mai ales foile, dar am modificat crema, in sensul ca am redus din...

Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia