Sarmalele de Craciun sunt cele mai bune sarmale din tot anul! Reteta nu este grea, dar trebuie totusi un picut de rabdare pentru infasuratul lor. Rezultatul insa merita tot efortul!
Mod de preparare:
Se toaca carnea de porc in masina de tocat. Se adauga si putina grasime. Se condimenteaza cu sare si piper. Se amesteca cu oul intreg, orezul, ceapa si cimbrul.
Se desfac frunzele de pe verze. Se taie in jumatati. Miezul verzii impreuna cu putina slana si cu 2-3 frunze de dafin se pun pe fundul vasului in care vor fierbe sarmalele. Se ia cate o frunza de varza, se pune un pic din amestecul pentru sarmale, dupa care se ruleaza. Se procedeaza asa cu toata compozitia pentru sarmale. Se pun apoi toate sarmalele in vas, se adauga la final si sucul de rosii. Se mai pun pe deasupra frunze de varza si putina slanina. Se umple vasul cu apa. Apoi se pune vasul pe foc, unde va sta cel putin o ora.
Pofta buna!
Un Craciun Fericit!
http://ideidelicioase.blogspot.ro
Sarmalele se servesc calde, cu mamaliga si iaurt.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizzaAndra Mihail ne recomandă o Rețetă delicioasă de tacos cu căpșuni - Desertul perfect de vară. Un desert rafinat,...
Rețetă delicioasă de tacos cu căpșuni - Desertul perfect de varăPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii