Se spala varza, se curata, 8 foi se oparesc 3 minute in apa cu sare. Se clatesc cu apa rece si se scurg. Se prajeste carnea in untura si se da prin ma
Se spala varza, se curata, 8 foi se oparesc 3 minute in apa cu sare. Se clatesc cu apa rece si se scurg. Se prajeste carnea in untura si se da prin masina de tocat. Sunca se taie cubulete, se amesteca cu carnea, oul, galbenusul, pesmetul, 1 lingura smantana si sherry. Se condimenteaza cu sare si piper. Se suprapun cate 2 foi de varza, se repartizeaza deasupra compozitiei de carne, se ruleaza si se prajesc sarmalele in unt. Se toarna supa, vinul si se inabusa 45 de minute. Se scot sarmalele. Zeama ramasa se amesteca cu restul de smantana, se mai da in clocot si se condimenteaza.
Acest preparat deosebit, se serveste in seara Craciunului, acompaniat de un vin rosu si stropit din belsug cu sos.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii