Foile de varza dulce, eu le-am avut gata pregatite.
Pentru umplutura: carnea, spalata si curatata de pielite am maruntit-o la robotul de bucatarie sau puteti sa folositi masina de tocat carne. Dovleacul l-am spalat, l-am sters cu prosop de bucatarie, am taiat o bucata din el, l-am curatat de coaja si l-am dat pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa am tocat-o marunt si am calit-o in ulei de floarea soarelui. Am amestecat carnea cu dovleacul ras, ceapa calita, sare, piper, cimbru, orezul spalat, concentrat de rosii. M-am folosit de maini pentru a amesteca foarte bine compozitia si am asezonat cu sare si piper dupa gust. Cu umplutura astfel pregatita am umplut foile de varza, dandu-le forma de sarmale.
Pentru asamblare: am asezat in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 4,7 l Digital, un strat de varza tocata fin, cateva cuburi de rosii, pudram cu sare, asezam cateva grengute de cimbru uscat, peste, un rand de sarmalute, peste sarmalute, felii de dovleac, alt strat de sarmalute, alte felii de dovleac, restul de rosii si deasupra restul de varza tocata. Pudram pentru ultima oara cu sare, asezam deasupra cateva crengute de cimbru uscat, Printre straturile asezate presarm si ulei de dovleac, iar restul il turnam deasupra. Turnam cana de must si apa calda cat sa se vada deasupra(nu le acoperim cu apa). Acoperim vasul cu capacul din dotare, selectam temperatura "High" si timpul de gatire de 6 ore. Dupa ce timpul a expirat, aparatul intra automat pe modul de mentinere la cald, deci nu avem motive de temere daca suntem plecati de acasa sau dormim. Se servesc sarmalutele calde, cu putina varza tocata, felii de dovleac si smanatna, daca va place. Sa va fie de folos!!
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriPentru ciulama de ciuperci ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. In cazul folosirii...
Ciulama cu ciuperciCiulama de ciuperci si usturoi este o mancare de post sanatoasa si delicioasa. Se curata ceapa si se spala apoi se toaca...
Ciulama de ciuperci si usturoi de postHribi cu usturoi este o ciulama de ciuperci delicioasa. 1 kg hribi curatati si bine spalati se taie fidelute, se pun la calit...
Hribi cu usturoiPentru ciulamaua delicioasa de ciuperci se pregatesc ciupercile la fel ca mai sus si se fierb in apa cu putina sare. Se...
Ciulama delicioasa de ciuperciAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii