Sarmale din carne de vitel cu dovleac la slow cooker Crock-Pot

Portii
12
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
360 minute
Complexitate
ridicata
Sarmale din carne de vitel cu dovleac la slow cooker Crock-Pot

Ingrediente

  • foi de varza dulce pentru sarmale
  • pentru umplutura:
  • aproximativ 1 kg pulpa de vitel
  • 250-300 gr dovleac ras mare
  • 2 cepe albe
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 50 ml ulei de dovleac
  • sare ros de Himalaya cu chili dupa gust
  • 1 lingura piper proaspat macinat
  • 2 linguri concentrat de rosii(bulion)
  • 150 gr orez cu bobul lung
  • 2-3 linguri cimbru uscat
  • mai avem nevoie de:
  • 3 rosii mari
  • de gradina
  • taiate cuburi
  • varza ramasa de la sarmale
  • tocata fin
  • felii subtiri de dovleac
  • crengute de cimbru uscat
  • cateva ciupituri de sare roz de Himalaya
  • apa calda
  • 1 cana must(200-250 ml)

Mod de preparare

Foile de varza dulce, eu le-am avut gata pregatite.

Pentru umplutura: carnea, spalata si curatata de pielite am maruntit-o la robotul de bucatarie sau puteti sa folositi masina de tocat carne. Dovleacul l-am spalat, l-am sters cu prosop de bucatarie, am taiat o bucata din el, l-am curatat de coaja si l-am dat pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa am tocat-o marunt si am calit-o in ulei de floarea soarelui. Am amestecat carnea cu dovleacul ras, ceapa calita, sare, piper, cimbru, orezul spalat, concentrat de rosii. M-am folosit de maini pentru a amesteca foarte bine compozitia si am asezonat cu sare si piper dupa gust. Cu umplutura astfel pregatita am umplut foile de varza, dandu-le forma de sarmale.

Pentru asamblare: am asezat in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 4,7 l Digital, un strat de varza tocata fin, cateva cuburi de rosii, pudram cu sare, asezam cateva grengute de cimbru uscat, peste, un rand de sarmalute, peste sarmalute, felii de dovleac, alt strat de sarmalute, alte felii de dovleac, restul de rosii si deasupra restul de varza tocata. Pudram pentru ultima oara cu sare, asezam deasupra cateva crengute de cimbru uscat, Printre straturile asezate presarm si ulei de dovleac, iar restul il turnam deasupra. Turnam cana de must si apa calda cat sa se vada deasupra(nu le acoperim cu apa). Acoperim vasul cu capacul din dotare, selectam temperatura "High" si timpul de gatire de 6 ore. Dupa ce timpul a expirat, aparatul intra automat pe modul de mentinere la cald, deci nu avem motive de temere daca suntem plecati de acasa sau dormim. Se servesc sarmalutele calde, cu putina varza tocata, felii de dovleac si smanatna, daca va place. Sa va fie de folos!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Nectar de caise
2
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Ciorbita simpla de dovlecei
3
Ciorbe

Ciorbita simpla de dovlecei

Ciorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...

Ciorbita simpla de dovlecei
Pisica de mare prajita
4
Mancaruri cu peste

Pisica de mare prajita

Peste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.

Pisica de mare prajita
Parteneri
Guguluf cu mac si lamaie
Bucataras.RO

Guguluf cu mac si lamaie

m-am inspirat de la Corina pentru blatul cu mac si lamaie. >:d< Restul a fost inspiratie de moment.....

Guguluf cu mac si lamaie
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Salata Caprese - simpla si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa