Sarmale din carne de vitel cu dovleac la slow cooker Crock-Pot

Portii
12
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
360 minute
Complexitate
ridicata
Sarmale din carne de vitel cu dovleac la slow cooker Crock-Pot

Ingrediente

  • foi de varza dulce pentru sarmale
  • pentru umplutura:
  • aproximativ 1 kg pulpa de vitel
  • 250-300 gr dovleac ras mare
  • 2 cepe albe
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 50 ml ulei de dovleac
  • sare ros de Himalaya cu chili dupa gust
  • 1 lingura piper proaspat macinat
  • 2 linguri concentrat de rosii(bulion)
  • 150 gr orez cu bobul lung
  • 2-3 linguri cimbru uscat
  • mai avem nevoie de:
  • 3 rosii mari
  • de gradina
  • taiate cuburi
  • varza ramasa de la sarmale
  • tocata fin
  • felii subtiri de dovleac
  • crengute de cimbru uscat
  • cateva ciupituri de sare roz de Himalaya
  • apa calda
  • 1 cana must(200-250 ml)

Mod de preparare

Foile de varza dulce, eu le-am avut gata pregatite.

Pentru umplutura: carnea, spalata si curatata de pielite am maruntit-o la robotul de bucatarie sau puteti sa folositi masina de tocat carne. Dovleacul l-am spalat, l-am sters cu prosop de bucatarie, am taiat o bucata din el, l-am curatat de coaja si l-am dat pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa am tocat-o marunt si am calit-o in ulei de floarea soarelui. Am amestecat carnea cu dovleacul ras, ceapa calita, sare, piper, cimbru, orezul spalat, concentrat de rosii. M-am folosit de maini pentru a amesteca foarte bine compozitia si am asezonat cu sare si piper dupa gust. Cu umplutura astfel pregatita am umplut foile de varza, dandu-le forma de sarmale.

Pentru asamblare: am asezat in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 4,7 l Digital, un strat de varza tocata fin, cateva cuburi de rosii, pudram cu sare, asezam cateva grengute de cimbru uscat, peste, un rand de sarmalute, peste sarmalute, felii de dovleac, alt strat de sarmalute, alte felii de dovleac, restul de rosii si deasupra restul de varza tocata. Pudram pentru ultima oara cu sare, asezam deasupra cateva crengute de cimbru uscat, Printre straturile asezate presarm si ulei de dovleac, iar restul il turnam deasupra. Turnam cana de must si apa calda cat sa se vada deasupra(nu le acoperim cu apa). Acoperim vasul cu capacul din dotare, selectam temperatura "High" si timpul de gatire de 6 ore. Dupa ce timpul a expirat, aparatul intra automat pe modul de mentinere la cald, deci nu avem motive de temere daca suntem plecati de acasa sau dormim. Se servesc sarmalutele calde, cu putina varza tocata, felii de dovleac si smanatna, daca va place. Sa va fie de folos!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Ciulama cu ciuperci
1
Mancaruri cu ciuperci

Ciulama cu ciuperci

Pentru ciulama de ciuperci ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. In cazul folosirii...

Ciulama cu ciuperci
Ciulama de ciuperci si usturoi de post
2
Mancaruri de post

Ciulama de ciuperci si usturoi de post

Ciulama de ciuperci si usturoi este o mancare de post sanatoasa si delicioasa. Se curata ceapa si se spala apoi se toaca...

Ciulama de ciuperci si usturoi de post
Hribi cu usturoi
3
Mancaruri cu ciuperci

Hribi cu usturoi

Hribi cu usturoi este o ciulama de ciuperci delicioasa. 1 kg hribi curatati si bine spalati se taie fidelute, se pun la calit...

Hribi cu usturoi
Ciulama delicioasa de ciuperci
4
Mancaruri cu ciuperci

Ciulama delicioasa de ciuperci

Pentru ciulamaua delicioasa de ciuperci se pregatesc ciupercile la fel ca mai sus si se fierb in apa cu putina sare. Se...

Ciulama delicioasa de ciuperci
Inghetata lapte de pasare
5
Inghetate

Inghetata lapte de pasare

Aceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...

Inghetata lapte de pasare
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii