Sarmalutele cu mamaliga sunt delicioase. Pentru a prepara aceasta reteta de sarmale aveti nevoie de carne tocata, orez, ceapa, pasta de tomate, varza murata si mamaliga.
Sarmalutele cu mamaliga sunt delicioase. Pentru a prepara aceasta reteta de sarmale se da carnea prin masina de tocat sau robotul de bucatarie. Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei. Orezul, dupa ce se spala bine in 2-3 ape, se pune la fiert, dupa care, scurs foarte bine se amesteca cu carnea si ceapa. Se asezoneaza, dupa gust cu sare si piper.
Din varza se aleg frunzele. Se dau deoparte cotoarele si daca frunzele sunt prea mari se pot taia in doua sau trei parti mai mici. Resturile de varza se taie marunt.
Se infasoara carnea in frunzele alese. Pe fundul cratitei se aseaza un rand de varza tocata marunt, peste care se pun sarmalele. Printre randurile de sarmale se pun pasta de tomate si foile de dafin. La final, ultimul rand trebuie sa fie un strat de varza tocata. Se adauga apa si se pune cratita la foc mic, pe aragaz, pana da in clocot. Dupa aceea se introduce la cuptor. Se fierb aproximativ 2 ore si jumatate. In acest timp, se verifica ca sa nu scada apa si daca este necesar se mai adauga. Este indicat ca deasupra cratitei sa fie pus un capac, fara ca acesta sa acopere ermetic cratita. (pentru a nu se arde varza de deasupra).
Pentru mamaliguta, se pune apa la fiert, la foc mic. Se presara un praf de sare si un pic de malai. Cand apa fierbe, se aduaga malaiul putin cate putin, amestecandu-se in continuu. Cand este gata se rastoarna pe o farfurie sau pe un tocator de lemn.
Sarmalele se servesc calde, cu mamaliguta.
Acesta reteta este scrisa de Daniela pentru concursul media-content. Si tu poti publica retete pe culinar.ro si ai sansa de a castiga un Iphone sau un Ipad.
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiM-am inspirat de la Ina, dar logic ca mi-a iesit cum imi iese mie, mai zbanghi, ca eu n-am mainile Inei, le am pe ale...
Somloi by InaIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii