Sarmalute cu mamaliga

Sarmalutele cu mamaliga sunt delicioase. Pentru a prepara aceasta reteta de sarmale aveti nevoie de carne tocata, orez, ceapa, pasta de tomate, varza murata si mamaliga.

Complexitate
redusa
Sarmalute cu mamaliga

Ingrediente

  • Ingrediente
  • Pentru sarmale:
  • 1 kg carne de porc (pulpa si fleica de porc)
  • 1 cana orez
  • 4 cepe
  • pasta de tomate
  • 2 verze murate (functie de marime si de calitatea frunzei)
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • Pentru mamaliguta:
  • malai
  • sare
  • apa

Mod de preparare

Sarmalutele cu mamaliga sunt delicioase. Pentru a prepara aceasta reteta de sarmale se da carnea prin masina de tocat sau robotul de bucatarie.  Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei. Orezul, dupa ce se spala bine in 2-3 ape, se pune la fiert, dupa care, scurs foarte bine se amesteca cu carnea si ceapa. Se asezoneaza, dupa gust cu sare si piper.

Din varza se aleg frunzele. Se dau deoparte cotoarele si daca frunzele sunt prea mari se pot taia in doua sau trei parti mai mici. Resturile de varza se taie marunt.

Se infasoara carnea in frunzele alese. Pe fundul cratitei se aseaza un rand de varza tocata marunt, peste care se pun sarmalele. Printre randurile de sarmale se pun pasta de tomate si foile de dafin. La final, ultimul rand trebuie sa fie un strat de varza tocata. Se adauga apa si se pune cratita la foc mic, pe aragaz, pana da in clocot. Dupa aceea se introduce la cuptor. Se fierb aproximativ 2 ore si jumatate. In acest timp, se verifica ca sa nu scada apa si daca este necesar se mai adauga. Este indicat ca deasupra cratitei sa fie pus un capac, fara ca acesta sa acopere ermetic cratita. (pentru a nu se arde varza de deasupra).

Pentru mamaliguta, se pune apa la fiert, la foc mic. Se presara un praf de sare si un pic de malai. Cand apa fierbe, se aduaga malaiul putin cate putin, amestecandu-se in continuu. Cand este gata se rastoarna pe o farfurie sau pe un tocator de lemn.


Sarmalele se servesc calde, cu mamaliguta.

Acesta reteta este scrisa de Daniela pentru concursul media-content. Si tu poti publica retete pe culinar.ro si ai sansa de a castiga un Iphone sau un Ipad.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
3
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Parteneri
Cornuri pufoase
Bucataras.RO

Cornuri pufoase

Reteta asta a lui Gabytza de la Brosteni i-a mai innebunit si pe altii de pe aici,de ex.Motanel,Cleme))),le-au facut si nu au...

Cornuri pufoase
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!