Nimic nu se compara cu niste sarmale moldovenesti
Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit in ulei, se toaca si prazul si se pune peste ceapa si, cand isi schimba putin culoarea, se opreste focul. Se clateste orezul si se pune la fiert cu putina apa, asa cam cat sa depaseasca 1 cm orezul si, cand apa dispare, se pune orezul intr-un vas. Peste orez se adauga ceapa si prazul prajit, se adauga ouale, carnea tocata, oregano, tarhonul, bulionul de gogosari, sarea si se omogenizeaza compozitia.
Se pune apa intr-un vas si, cand da in clocot, se pun foile de vita de vie, se amesteca si se opreste focul. Frunzele isi schimba imediat culoarea si se pot rula usor. Se taie capacele la dovleci, se scoate miezul de la dovleacul placintar, se foloseste miezul pentru a pregati o delicioasa placinta si se umplu cu sarmalute. Se toarna peste sarmalute suc de rosii, suc ce a fost obtinut prin presarea unor rosii prin sita de cernut faina de porumb. Se pun capacele la dovleci si se dau la cuptor si, cand intra usor o scobitoare in dovleac, este semn ca sarmalutele sunt fierte.
Sa aveti pofta, dragilor!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii