Sarmalute in foi de varza

Sarmalele nu lipsesc din meniul niciunui roman. Sarmalute aburinde asezonate cu voie buna.

Portii
10
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie
Sarmalute in foi de varza

Ingrediente

  • 1 kg carne porc grasuta
  • 3 linguri orez
  • 2 cepe
  • 3 linguri bulion
  • 1 lingura piper
  • 2 linguri cimbru
  • 1 lingura boia dulce
  • 50 foi de varza
  • 2 bete marar
  • 1 ardei usturat uscat
  • Jumeri
  • Sare
  • Bors

Mod de preparare

Pregatim intai foile de sarmale.

Amestecam carnea, orezul, condimentele si ceapa calita amestecata cu bulionul.

Se presara pe fundul tuciului sau oalei de fonta, varza tocata marunt, bete de marar, ardeiul rupt bucatele si jumerile.

Se asaza sarmalele, se numara, se completeaza cu apa si se pun la fiert la foc mic.

Dupa ce scade apa, se completeaza cu bors.

Se servesc cu mamaliguta si ardei iute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori