Sarmalute libaneze

Dupa ce sarmalutele au fost impachetate, intr-o oala mare, se aseaza in partea de jos cotletele de berbecut. Ele sunt acoperite cu bucati mari de car

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Sarmalute libaneze

Ingrediente

  • Compozitia sarmalutelor este:
  • carne de vita
  • orez
  • ceapa rosie tocata marunt
  • sare
  • scortisoara
  • un pic de menta uscata si un strop de zeama de lamaie pentru gust
  • foi de vita

Mod de preparare

Dupa ce sarmalutele au fost impachetate, intr-o oala mare, se aseaza in partea de jos cotletele de berbecut. Ele sunt acoperite cu bucati mari de carne, bine impanata, tot de berbecut, de preferinta. Ideea este ca acestea din urma sa lase grasimea in care cotletele se vor patrunde corespunzator.

Deasupra se aseaza, ca la armata, sarmalutele. Se acopera si se lasa la fiert.


Alte retete culinare recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc