Se pune la topit untul (50 gr) intr-o tigaie. Apoi se trece carnea prin faina. Feliile de carne de vitel foarte frageda, se se pun la prajit in unt,
Se pune la topit untul (50 gr) intr-o tigaie.
Apoi se trece carnea prin faina.
Feliile de carne de vitel foarte frageda, se se pun la prajit in unt, sunt suficiente 3 minute pe o parte si 3 pe alta pentru ca aceasta carne e foarte frageda.
Dupa ce sunt prajite se pun intr-o farfurie si in uleiul din tigaie se adauga o jumatate de pahar de apa si o jumatate de pahar de Marsala (e un vin dulce lichioros din familia Porto sau ce engleza Sherry - nu stiu cum se scrie - poate, varianta romineasca asemanatoare ar fi lacrima lui Ovidiu). Se mai adauga 20 gr unt. Eu la faza asta am folosit un truc pentru ca mi se parea prea lichid sosul si am aruncat rapid o lingurita de faina de orez si s-a ingrosat imediat.
Acest sos se toarna peste feliile de carne.
Pofta buna!
Reteta Scaloppine al marsala a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.ro
Alte retete cu carne de vitel gasiti aici:
Antricot de vitel in staniol,
Rulouri de carne de vitel,
Rulade de vitel cu busuioc
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrisePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii