Se pune la topit untul (50 gr) intr-o tigaie. Apoi se trece carnea prin faina. Feliile de carne de vitel foarte frageda, se se pun la prajit in unt,
Se pune la topit untul (50 gr) intr-o tigaie.
Apoi se trece carnea prin faina.
Feliile de carne de vitel foarte frageda, se se pun la prajit in unt, sunt suficiente 3 minute pe o parte si 3 pe alta pentru ca aceasta carne e foarte frageda.
Dupa ce sunt prajite se pun intr-o farfurie si in uleiul din tigaie se adauga o jumatate de pahar de apa si o jumatate de pahar de Marsala (e un vin dulce lichioros din familia Porto sau ce engleza Sherry - nu stiu cum se scrie - poate, varianta romineasca asemanatoare ar fi lacrima lui Ovidiu). Se mai adauga 20 gr unt. Eu la faza asta am folosit un truc pentru ca mi se parea prea lichid sosul si am aruncat rapid o lingurita de faina de orez si s-a ingrosat imediat.
Acest sos se toarna peste feliile de carne.
Pofta buna!
Reteta Scaloppine al marsala a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.ro
Alte retete cu carne de vitel gasiti aici:
Antricot de vitel in staniol,
Rulouri de carne de vitel,
Rulade de vitel cu busuioc

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii