Snitel de pui cu crusta dubla

Snitel de pui cu crusta dubla este una dintre aperitivele simplu de realizat. Pentru a pregati reteta ingredientele necesare sunt: piept de pui, pesmet, oua, sare.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Snitel de pui cu crusta dubla

Ingrediente

  • 1 piept de pui dezosat
  • Pesmet
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 2 oua

Mod de preparare

Snitelul din piept de pui este mult mai light decat snitelul din carne de porc. Incepem sa pregatim reteta astfel: pieptul de pui se spala si se taie felii subtiri. Se bate usor cu ciocanelul de lemn pentru a-l fragezi si se sareaza.
Intindeti pe masa o fasie medie de hartie de copt pe care turnati pesmetul. Compozitia pentru crusta snitelului se realizeaza astfel: bateti ouale cu sare si piper pana cand albusul si galbenusul s-au omogenizat. 
In tigaie se pune uleiul si se lasa la incins. Se ia o fasie din pieptul de pui, se da prin pesmet, apoi prin ou si din nou prin pesmet (in ultima parte apasati bine sa se prinda pesmetul de ou), apoi puneti la prajit in uleiul incins. Procedati astfel si cu restul bucatilor de pui. Lasati sa se prajeasca pe o parte pana capata culoarea aurie si intoarceti pe cealalta parte. Cand cealalta parte are culoarea aurie scoateti snitelul din tigaie. Pregatiti o farfurie acoperita cu un prosop de hartie. Asezati snitelul pentru a absorbi excesul de de ulei. Dupa ce uleiul a fost absorbit, asezati snitelele in alta farfurie si schimbati prosopul de hartie pentru celelalte snitele.


Se poate servi:
- cu garnitura de cartofi (natur, piure sau prajiti) si salata sau cu
- tocanita de ciuperci si muraturi.

Pofta buna!

 

Alte aperitive recomandate:

Snitele de porc

Snitel de curcan

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu
Bucataras.RO

Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu

O alta reteta deosebita, preluata din cartea virtuala descoperita intr-unul din mailurile vechi... Intrucat eu n-am stiut...

Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise