Snitel de pui cu crusta dubla este una dintre aperitivele simplu de realizat. Pentru a pregati reteta ingredientele necesare sunt: piept de pui, pesmet, oua, sare.
Snitelul din piept de pui este mult mai light decat snitelul din carne de porc. Incepem sa pregatim reteta astfel: pieptul de pui se spala si se taie felii subtiri. Se bate usor cu ciocanelul de lemn pentru a-l fragezi si se sareaza.
Intindeti pe masa o fasie medie de hartie de copt pe care turnati pesmetul. Compozitia pentru crusta snitelului se realizeaza astfel: bateti ouale cu sare si piper pana cand albusul si galbenusul s-au omogenizat.
In tigaie se pune uleiul si se lasa la incins. Se ia o fasie din pieptul de pui, se da prin pesmet, apoi prin ou si din nou prin pesmet (in ultima parte apasati bine sa se prinda pesmetul de ou), apoi puneti la prajit in uleiul incins. Procedati astfel si cu restul bucatilor de pui. Lasati sa se prajeasca pe o parte pana capata culoarea aurie si intoarceti pe cealalta parte. Cand cealalta parte are culoarea aurie scoateti snitelul din tigaie. Pregatiti o farfurie acoperita cu un prosop de hartie. Asezati snitelul pentru a absorbi excesul de de ulei. Dupa ce uleiul a fost absorbit, asezati snitelele in alta farfurie si schimbati prosopul de hartie pentru celelalte snitele.
Se poate servi:
- cu garnitura de cartofi (natur, piure sau prajiti) si salata sau cu
- tocanita de ciuperci si muraturi.
Pofta buna!
Alte aperitive recomandate:
Snitele de porc
Snitel de curcan
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieDrobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeO prajitura foarte gustoasa si aratoasa, zic eu. Foile sunt foarte bune si nu trebuie intinse cu sucitorul si nici coapte pe...
Prajitura cu cafea si crema mascarponeReteta pe care o am de ani de zile este cea mai buna din tot ce-am incercat pana acum. Cornuletele ies foarte fragede, in...
Cornulete din faina integralaReteta de drob de miel. Drob traditional de miel reteta simpla pas cu pas. Reteta de drob de miel cu prapure si oua fierte....
Drob de miel
Comentarii