Snitel de pui cu crusta dubla

Snitel de pui cu crusta dubla este una dintre aperitivele simplu de realizat. Pentru a pregati reteta ingredientele necesare sunt: piept de pui, pesmet, oua, sare.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Snitel de pui cu crusta dubla

Ingrediente

  • 1 piept de pui dezosat
  • Pesmet
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 2 oua

Mod de preparare

Snitelul din piept de pui este mult mai light decat snitelul din carne de porc. Incepem sa pregatim reteta astfel: pieptul de pui se spala si se taie felii subtiri. Se bate usor cu ciocanelul de lemn pentru a-l fragezi si se sareaza.
Intindeti pe masa o fasie medie de hartie de copt pe care turnati pesmetul. Compozitia pentru crusta snitelului se realizeaza astfel: bateti ouale cu sare si piper pana cand albusul si galbenusul s-au omogenizat. 
In tigaie se pune uleiul si se lasa la incins. Se ia o fasie din pieptul de pui, se da prin pesmet, apoi prin ou si din nou prin pesmet (in ultima parte apasati bine sa se prinda pesmetul de ou), apoi puneti la prajit in uleiul incins. Procedati astfel si cu restul bucatilor de pui. Lasati sa se prajeasca pe o parte pana capata culoarea aurie si intoarceti pe cealalta parte. Cand cealalta parte are culoarea aurie scoateti snitelul din tigaie. Pregatiti o farfurie acoperita cu un prosop de hartie. Asezati snitelul pentru a absorbi excesul de de ulei. Dupa ce uleiul a fost absorbit, asezati snitelele in alta farfurie si schimbati prosopul de hartie pentru celelalte snitele.


Se poate servi:
- cu garnitura de cartofi (natur, piure sau prajiti) si salata sau cu
- tocanita de ciuperci si muraturi.

Pofta buna!

 

Alte aperitive recomandate:

Snitele de porc

Snitel de curcan

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci