Snitel Figaro

Pentru snitel Figaro carnea se spala si se portioneaza in 5 bucati, care se bat si se sareaza. sunca se taie in 5 felii. Morcovii se curata, se spala si se taie felii.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de porc - 500 g
  • sunca presata - 250 g
  • creier - 200 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • morcovi - 50 g
  • castraveti murati - 100 g
  • orez - 125 g
  • faina - 25 g
  • unt - 25 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • otet - 5 ml
  • foi de dafin - 2-3 frunze
  • apa - 250 ml
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru snitel Figaro carnea se spala si se portioneaza in 5 bucati, care se bat si se sareaza. sunca se taie in 5 felii. Morcovii se curata, se spala si se taie felii. Creierul se curata de pielite intr-un vas cu apa rece, se spala, se tine 20 de minute intr-un vas cu apa rece, dupa care se fierbe in apa cu morcovi, foi de dafin, otet si sare. Dupa fierbere, se taie bucati. Castravetii se curata de coaja, seminte, se taie felii subtiri (julien), se oparesc, se scurg de apa. Orezul se curata de impuritati, se spala. Faina se cerne. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Bucatile de carne se trec prin faina si se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa. Se adauga sare. Feliile de sunca se inabusa in unt. Castravetii se inabusa in 25 g untura sau ulei. Orezul se inabusa in 25 g untura sau ulei, se adauga 250 ml apa, sare, piper si se fierbe.

Snitelul Figaro se serveste cald, astfel: bucatile de snitel, deasupra felii de sunca, peste sunca se adauga creier si castraveti. Se presara patrunjel verde.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Cele mai apreciate rețete
Telina cu maioneza
1
Aperitive cu oua

Telina cu maioneza

Telina curatata se rade prin razatoarea mica, iar merele decojite se rad cu razatoarea mare, stropindu-se cu zeama de lamaie...

Telina cu maioneza
Prajitura cu mere sau cu branza
2
Punch-uri

Prajitura cu mere sau cu branza

Prajitura cu branza sau mere este delicioasa si preferata de familie. Ingredientele necesare sunt: faina, mere sau branza, oua.

Prajitura cu mere sau cu branza
Prajitura cu afine pentru copii
3
Retete culinare

Prajitura cu afine pentru copii

O minunatie de gust, plus ca se face atat de usor. 🙂

Prajitura cu afine pentru copii
Chiftelute de sfecla cu sos vanatoresc
4
Mancaruri de post

Chiftelute de sfecla cu sos vanatoresc

Am gasit reteta de sos vanatoresc intr-o revista, mi-a placut si m-am gandit sa o incerc si eu. Si chiftelutele de sfecla...

Chiftelute de sfecla cu sos vanatoresc
Sos de rosii picant
5
Sosuri rosii

Sos de rosii picant

Se amesteca bine ingredientele si se lasa la foc zece minute

Sos de rosii picant
Parteneri
Desert bucte cu branza si stafide
Bucataras.RO

Desert bucte cu branza si stafide

"Retete de suflet" Minunate sunt aceste bucte umplute cu branza de vaci si stafide, bucte care iti merg la suflet...

Desert bucte cu branza si stafide
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Inghetata cu Branza si Capsuni
ReteteCulinare.RO

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni