Souvlaki de pui cu tzatziki si orez grecesc

Souvlaki de pui cu tzatziki si orez grecesc este o mancare delicioasa si simplu de pregatit.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Souvlaki de pui cu tzatziki si orez grecesc

Ingrediente

  • 1 buc piept de pui dezosat fara piele
  • 1 ½ lingura zeama de lamaie
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1½ lingura ulei de masline extravirgin
  • 100 gr iaurt
  • 1 legatura marar
  • 1 buc castravete
  • 3 buc catei de usturoi
  • Sare si piper

Mod de preparare

Pieptul de pui se taie cubulete ca pentru frigarui.
Se prepara o marinata din: 2 catei de usturoi pisati, 1 ligura de ulei de masline extravirgin, 1 lingura zeama de lamaie, 1 ligurita oregano, sare si piper. Se pun la marinat cubuletele de piet de pui pentru cca 2 ore.

Sosul de tzaticki: se curata castravetele de coaja si se taie cubulete mici. Intr-un blender amestecam: iaurtul, ½ ligura de ulei de masline extravirgin, ½ lingura zeama de lamaie, 1 catel de usturoi pisat, mararul tocat marunt, sare dupa gust. Sosul astfel preparat se tine la frigider pana in momentul servirii.
Orez grecesc : Se pune la calit ceapa tocata marunt si 2 catei de usturoi, de asemenea, tocati marunt. Se dizolva cubul de knorr in cca 300 ml apa calda. Cand ceapa si usturoiul au capatat o culoare aurie se adauga orezeul spalat si apa calda in care s-a dizolvat cubul de knorr si frunza de menta. Se lasa sa fierba pana orezul este aprope scazut se ia de pe foc si se acopera.

Se scot bucatile de pui din marinata si se pun pe betisoare de frigarui. Frigaruile se rumenesc pe gratarul incins cca 5 min pe fiecare parte.


Souvlaki se serveste cu sos tzatziki si orez grecesc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide