Spanac cu ficat de pui

Spalam spanacul si il fierbem pt 5 minute. Dupa ce il stoarcem il tocam marunt. Se pune intr-o cratita cu o lingura de unt, o ceasca de lapte dulce s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg spanac
  • 1/4 kg ficatei ele pasare
  • sare
  • piper macinat
  • 2 linguri de unt
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 rosie decojita
  • ceasca de lapte
  • faina
  • 3 felii de lamaie

Mod de preparare

Spalam spanacul si il fierbem pt 5 minute. Dupa ce il stoarcem il tocam marunt.

Se pune intr-o cratita cu o lingura de unt, o ceasca de lapte dulce si o lingurita de faina desfacuta in lapte.

Cand a scazut bine, se adauga 1/2 pahar de vin alb, se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Se scade la cuptor dupa ce s-au adaugat trei felii subtiri de lamaie.

Separat se clocotesc in apa ficateii de pasare, se scurg si se pun intr-o cratita cu o lingura de unt si putina sare. Cind ficateii s-au prajit, se intorc si se acopera cu restul de vin si o rosie decojita si taiata felii subtiri.

Se sareaza si se pipereaza, se acopera cratita si se fierb la foc mic, un sfert de ora.
In mijlocul spanacului punem ficateii

Alte preparate din spanac

Spaghete cu spanac

Ciorba spanac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori