Stroganoff portugez

Se taie pieptul de pui felii de snitel putin mai groase si se condimenteaza cu usturoiul taiat marunt, sare, putin piper si se toarna pe deasupra doua

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr. piept de pui
  • 250 gr. ciperci
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 2 liguri de vin alb
  • un pahar de whiskey
  • 4 cartofi
  • 150 gr. smintina

Mod de preparare

Se taie pieptul de pui felii de snitel putin mai groase si se condimenteaza cu usturoiul taiat marunt, sare, putin piper si se toarna pe deasupra doua sau trei linguri de vin. Se lasa 15 minute. In prealabil, se pun cartofii la cuptor, dupa ce au fost spalati bine si se coc in coaja. Intr-o tigaie mare se rumeneste cu putin undelemn carnea, se inabusa cu vinul si usturoiul si se lasa pina sa dea un clocot bun, se flambeaza cu whiskey deasupra focului, se pune deoparte putin, se se stinga, dupa care se pune smintina. Se pune pe foc incet 3 minute.
Se serveste cu cartofii copti in cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci