Stufat de iepure

Reteta dietetica

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Stufat de iepure

Ingrediente

  • 2 kg carne de iepure
  • 100 ml vin
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 10 fire ceapa verde
  • 10 fire usturoi verde
  • sare dupa gust
  • 1 ligurita piper boabe
  • foi de dafin
  • 1 lingurita de chili piper de cayenne
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

Se pun intr-un vas vinul, condimentele, sarea si carnea de iepure si se lasa peste noapte, la macerat. Dupa circa 12 ore, se prajeste carnea in ulei incins, se scoate si se asaza pe un platou. 

Se toaca ceapa si usturoiul si se prajesc in uleiul ramas de la prajirea carnii.

Intr-un vas mai mare, se pun pasta de tomate, circa 500 ml apa si se omogenizeaza, peste compozitie, se adauga carnea si ceapa, se amesteca usor si se toarna totul intr-o tava, se orneaza cu felii de rosii si se da la cuptor, la foc potrivit, pentru circa o ora.

Cand zeama a scazut, este semn ca stufatul nostru este gata.

Se serveste cu mamaliguta calda. Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori