Taci si inghite

Se pune laptele pe foc imreuna cu trei sferturi din smantana. Cand se incalzeste suficient adaugam faina de malai si facem o mamaliguta putin mai moal

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Taci si inghite

Ingrediente

  • 1
  • 5 litri de lape
  • 500 g faina de malai
  • 100 g unt /margarina/ untura
  • carnati de casa
  • slanina afumata
  • 250 g smantana
  • cas de oaie
  • branza burduf sau orice fel de branza sarata
  • oua

Mod de preparare

Se pune laptele pe foc imreuna cu trei sferturi din smantana. Cand se incalzeste suficient adaugam faina de malai si facem o mamaliguta putin mai moale. Intre timp punem slanina taiata bucatele intr-o craticioara la prajit. Cand s-a prajit pe jumatate si a lasat un pic de grasime se adauga si carnatii. Se rumenesc impreuna un pic. Nu trebuie prajit complet. Se ia o tava sau o cratita si se unge cu margarina sau cu untura de porc. Se aseaza un strat de mamaliga (cam jumatate de cantitate) peste care se pun carnatii si slanina prajita impreuna cu grasimea lasata. Se aseaza peste ea branza peste care se pune restul de smantana si cateva bucatele de margarina ( nu multa ca sa nu iasa unsuroasa) si se aseaza deasupra stratul de mamaliga. Se fac niste lacasuri cu o lingura si se pun ouale. Peste fiecare ou se pune cate o bucatica de margarina. Se introduce la cuptor la foc mediu cam 25-30 minute pana se fac ouale si se rumeneste putin compozitia.

Se poate servi atat calda cat si rece.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere. Aceasta reteta nu contine gluten

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Chec zebra cu portocale sau chec marmorat

Chec zebra cu portocale sau chec marmorat

Daca iti e pofta de un desert cu arome de fructe, am eu o solutie si rapida si gustoasa: Chec zebra cu portocale sau chec...

Chec zebra cu portocale sau chec marmorat
Cele mai apreciate rețete
Mucenici moldovenesti insiropati
1
Preparate dulci

Mucenici moldovenesti insiropati

Mucenicii moldovenesti sau sfintisorii sunt facuti din aluat pufos si aromat, in forma cifrei 8, rumeniti in cuptor, unsi...

Mucenici moldovenesti insiropati
Mancare de spanac cu ou ochi
2
Bebelusi 12-18 luni

Mancare de spanac cu ou ochi

Mancarea de spanac cu ou ochi pentru bebelusi este o delicioasa reteta nutritiva, perfecta pentru diversificarea alimentatiei...

Mancare de spanac cu ou ochi
Bors de varza cu rata gotica
3
Supe de carne

Bors de varza cu rata gotica

Bors de varza facea doar mama, eram multi la masa si, ca sa ne sature pe toti, facea un ceaun mare cu bors de varza, reteta...

Bors de varza cu rata gotica
Nectar de caise
4
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Prajitura cu crema de cacao si dulceata de visine
5
Dulciuri

Prajitura cu crema de cacao si dulceata de visine

Prajitura cu crema de cacao si dulceata de visine este un desert delicios pe care puteti sa il pregatiti la orice ocazie...

Prajitura cu crema de cacao si dulceata de visine
Parteneri
Biscuiti cu unt decorati
Bucataras.RO

Biscuiti cu unt decorati

Frumos decorati, acesti biscuiti cu unt in diverse forme, nu au lipsit niciodata de la ziua fetitei mele.

Biscuiti cu unt decorati
Pariziene cu branza dulce
Gustos.RO

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce