Retete de primavara! Iubesc spanacul, in salate, in omlete sau gatit, astfel incat profit de orice ocazie pentru a il aduce in bucataria mea! De aceasta data am imbinat gustul spanacului cu un iz de piept de pui fript pe tava.
Am început prin a pune la fiert apa pentru tagliatelle. (I-am adăugat şi o linguriţa cu sare) Când a început apa să fiarbă, am adăugat pastele pentru 3 minute. Le-am scurs apoi de apă şi le-am trecut prin unt.
Între timp, am spălat pieptul de pui şi l-am lăsat să se zvinte.
L-am tăiat apoi în fâşii subţiri, le-am sărat şi le-am fript pe tavă, pe ambele părţi. Într-o tavă de cuptor, unsă cu unt sau cu puţin ulei, aşezăm jumătate din cantitatea de tagliatelle, adăugăm brânza proaspătă şi presărăm o parte din caşcavalul ras. Am asezat un strat de frunze de spanac, puţin caşcaval ras şi fâşiile de pui fript. Am adaugat restul de tagliatelle, frunzele de spanac rămase si caşcavalul. Cele trei ouă le-am amestecat cu smântâna.
Compoziţia omogenizată am turnat-o în tavă, peste tagliatelle. Am dat tava la cuptor, pentru 30-40 de minute, la o temperatură de 180 de grade.
După coacere se mai poate presăra puţin cascaval ras. Se servesc calde. Poftă bună!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSunt minunați ardeii iuți conservați în oțet, combinați cu ceapă! Sunt buni de servit cu ciorbe și nu sunt...
Salata de ardei iuti cu ceapa in otetDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii