Takpokkum

Takpokkum sau pulpe de pui brezate este o reteta coreeana. Pentru inceput, prajim semintele de susan pana se rumenesc, dupa care le pisam intr-un mojar.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Takpokkum

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 4 pulpe de pui
  • 3-4 fire de praz
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei portocaliu
  • 2-3 cm radacina de ginger
  • un ardei iute
  • o cana de orez cu bobul lung
  • 3 catei de usturoi
  • o pungulita mica de susan (sau 2 linguri)
  • o lingura de zahar
  • 5-6 linguri de sos de soia
  • o limeta
  • patrunjel proaspat
  • ulei pentru prajit
  • sare.

Mod de preparare

Takpokkum sau pulpe de pui brezate este o reteta coreeana.
Pentru inceput, prajim semintele de susan (fara ulei) pana se rumenesc, dupa care le pisam intr-un mojar, cu putina sare.
Pulpele de pui se scug bine de apa si se cresteaza (2-3 crestaturi), apoi se aseaza intr-un vas in care le vom marina, deci ar trebui sa fie un vas mai adanc astfel incat sosul sa le cuprinda.

Marinada se prepara asa:
Se toaca 2 fire de praz marunt, dar doar partea alba (foile nu se arunca, le vom folosi mai tarziu). Ghimbirul se toaca si el marunt. usturoiul se piseaza si el. Razuim limeta (pe razatoarea mica) si punem deoparte. Apoi o stoarcem, iar sucul il folosim pentru marinada.
Amestecam ghimbirul cu prazul tocat marunt, cu susanul si usturoiul pisat, cu 2 linguri de ulei, o lingura de zahar, sucul limetei si cu sos de soia (6 linguri). Aceasta mixtura o turnam peste pulpe, avem grija sa le acopere si dam la frigider pentru 2-3 ore ca sa se patrunda.
Cand sunt gata, incingem putin ulei intr-o tigaie (de preferat un wok), scoatem pulpele din marinada si le prajim. Apoi, turnam marinada din nou peste ele si adaugam coaja rasa de limeta si apa ca sa se acopere carnea. Fierbem pulpele de pui la foc mic, o jumatate de ora, intorcandu-le din cand in cand.
Intre timp ne apucam de orez si de legume.
Orezul se pune la fiert in apa cu sare (o cana de orez, 2 cani de apa).
Ardeii grasi se toaca cubulete mici, ardeiul iute rondele, prazul tot rondele (inclusiv foile care ne-au ramas de la marinada) si se pun peste pulpe cu cateva minute inainte sa fie gata. Ardeiul rosu l-am pastrat pentru ornat si l-am taiat fasii.


Servim pulpele de pui brezate cu orez fiert si presaram deasupra verdeata. Ornam cu fasii de ardei rosu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Aperitiv cu dovlecel si branzeturi
Bucataras.RO

Aperitiv cu dovlecel si branzeturi

Vazusem candva aceasta reteta pe net si pentru ca am primit ieri mai multi dovlecei, am zis ca e momentul sa prepar acest...

Aperitiv cu dovlecel si branzeturi
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide