Telina umpluta cu carne de pui

Pentru telina umpluta cu carne de pui telina se spala, se curata, se spala din nou, se taie capacul, se scoate miezul si se introduce in apa rece.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • mazare proaspata/conserva - 200 g/100 g
  • telina radacina - 1 kg
  • carne de pui - 250 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • faina - 50 g
  • smantana/iaurt - 100 g/200 g
  • ceapa - 50 g
  • orez - 50 g
  • lapte - 100 ml
  • margarina - 100 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru telina umpluta cu carne de pui telina se spala, se curata, se spala din nou, se taie capacul, se scoate miezul si se introduce in apa rece. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se curata de impuritati si se spala bine. Mazarea proaspata se curata, se spala, se fierbe, se scurge de lichid, se spala sub jet de apa rece si se

scurge. Puiul se trece prin flacara, se spala, se dezoseaza si se da prin masina de tocat. Ceapa se inabusa in 25 g margarina cu 25 ml apa, se lasa sa se raceasca, se amesteca cu carnea de pui tocata, orezul, jumatate legatura patrunjel verde, sare si piper. Cu aceasta compozitie se umple telina, asezand deasupra capacele decupate. intr-o tava se inabusa 25 g margarina cu 75 ml apa si se aseaza telina umpluta dupa care se introduce la cuptor cca 30 minute. In 25 gr margarina si lapte se inabusa faina dizolvata in lapte rece, sare si smantana (sau iaurt); se amesteca continuu pentru a nu forma aglomerari. Se fierb 5 minute si se toarna peste telina. Mazarea se adauga in tava cu telina si impreuna se introduc inca 5 minute la cuptor.

Telina umpluta cu carne de pui se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa