legume delicioase
Se framanta aluatul din faina, lapte, drojdie si un praf de sare si se lasa la dospit.
Se scoate carnea din carnati si se formeaza minichiftele care se frig in tigaia de fonta in putin ulei de masline.
Se curate morcovii si se taie rondele. Se curate ardeii si se taie in bucati de marimea chiftelelor. La fel procedam si cu zuchinni si ciupercile brune.
Dupa ce s-au fript chiftelele, le scoatem si in aceeasi tigaie punem la gatit legumele impreuna cu usturoiul. Condimentam cu sare, piper si boia dulce afumata.
Cand legumele sunt aproape gata, adaugam inapoi in tigaie minichiftelele, oprim focul, intindem aluatul sub forma unui disc si il asezam ca un capac la tigaie. Ungem aluatul cu galbenus de ou si presaram amestec de susan alb si negru.
Dam la cuptor circa 15 minute pana prinde o crusta frumoasa aurie.
Pofta buna !

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii