Tikka de pui

1. Se taie bucatile de carne de pui in cuburi de 2,5 centimetri fiecare. Se presara sare si zeama de lamiie. Se lasa deoparte timp de 10 minute. 2.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 bucati de piept de pui dezosat si fara pielita
  • o jumatate de lingurita de sare
  • 4 linguri de zeama de lamiie
  • ulei vegetal pentru uns
  • Marinata - 2/3 ceasca de iaurt natural degresat
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 bucata de 2
  • 5 cm de radacina de ghimbir proaspat
  • rasa
  • o lingurita de chimion macinat
  • o lingurita de boia iute
  • o jumatate de lingurita de coriandru macinat
  • o jumatate de lingurita de sofran de India macinat
  • Sosul
  • 2/3 ceasca de iaurt natural degresat
  • o lingurita de sos de menta

Mod de preparare

1. Se taie bucatile de carne de pui in cuburi de 2,5 centimetri fiecare. Se presara sare si zeama de lamiie. Se lasa deoparte timp de 10 minute.


2. Pentru a face marinata, se amesteca toate ingredientele intr-un castron pina cind se omogenizeaza.


3. Se baga bucatile de carne pe frigarui, iar cu o pensula se intinde marinata peste carne. Se acopera si se lasa la frigider timp de cel putin doua ore (preferabil ar fi peste noapte). Se prepara frigaruile pe gratar cu carbune, ungindu-le cu ulei si intorcindu-le de pe o parte pe cealalta frecvent, timp de 15 minute sau pina cind s-au facut bine.


4. Intre timp se face o combinatie iaurtul degresat si sosul de menta si se serveste cu frigaruile de pui.


5. Daca se doreste, acelasi tip de marinata se poate intrebuinta si cu pulpe sau aripi de pui.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa